I tillegg har Oslo Kommunes Byarkiv bedt Utdanningsetaten om å redegjøre for arkivsituasjonen i Osloskolene. Utdanningsetaten har forespurt Undervisningsbygg om å overta det bygningsmessige aspektet ved kartleggingen av arkivene.

Undervisningsbygg ønsker å utarbeide vedlikeholdsplaner for bygningsmassen i henhold til de husleieavtalene som foreligger. I denne sammenheng har Utdanningsetaten bedt Undervisningsbygg kartlegge og planlegge skolenes innvendige vedlikeholdsbehov i henhold til Utdanningsetatens ansvar.

Miljøverndepartementet ved Statens Forurensningstilsyn krever merking av PCB-holdige vinduer. Kartlegging av dette inngår også i prosjektet.

Undervisningsbygg ønsker i tillegg en vurdering av universell utforming og tilpasningsdyktigheten til bygningene i lys av ny kravspesifikasjon, teknisk forskrift og framtidig utvikling av skoleanlegg.

Strakstiltak skal utbedres som en del av prosjektet og ikke inngå i vedlikeholdsplanene.

Fremtidig kartlegging
Undervisningbygg skal lage et estimat for vedlikeholdsbehov og vedlikeholdsetterslep, i tillegg til langtidsvedlikeholdsplaner for Undervisningsbygg og Utdanningsetaten.

I tillegg skal bygningsmassen kartlegges med tanke på en generell tilstandsvurdering, risikovurdering av personskader og universell utforming. I forbindelse med arkiv skal det vurderes hvorvidt skolens arkivering er i tråd med Byarkivets retningslinjer. Samtidig skal tiltak for å oppfylle de definerte kravene defineres.

PCB - holdige vinduer skal kartlegges som grunnlag for merking av disse.

Kilde: Undervisningsbygg