Styringsgruppas innstilling og klarsignal for å sette i gang bygging skal godkjennes av styrene i Finnmarkssykehuset og Helse Nord. Det vil ventelig skje tidlig i februar.

Kontrakten som tildeles Kirkenes Byggservice omfatter alt byggearbeid i det nye sykehusets plan 1 der det er teknisk sentral, sentralkjøkken, personalgarderober, varemottak og andre driftsfunksjoner. Den andre kontrakten som tildeles Cadolto omfatter plan 2 og 3 der alle pasientfunksjoner er plassert, med hovedvestibyle, sengeområder, poliklinikker, operasjon, akuttmottak osv.

Cadoltos kontrakt innebærer at plan 2 og 3 bygges som ferdige seksjoner på fabrikk i Tyskland, transporteres sjøveien til Kirkenes og monteres på byggeplassen. Cadolto har mange års erfaring med bygging av sykehus på denne måten i store deler av Europa og er ledende i Europa som profesjonelle sykehusbyggere. Den kompetansen Cadolto har og byggemåten, med innendørs bygging, gir også en bygningsmessig og teknisk meget god kvalitet.

Rasjonell byggemåte gir rask byggetid og god økonomi
Denne byggemåten gir rask byggetid og god økonomi i prosjektet, og de foreliggende planer indikerer foreløpig at det nye sykehuset kan være ferdig i løpet av høsten 2016.

Kontraktsverdien for de to oppdragene er til sammen i underkant av 1 milliard kroner. Kontraktene kan gjennomføres innenfor kostnadsrammen for prosjektet på 1,46 milliarder.

Konkurranse om kontraktene har pågått siden i sommer. De siste forhandlinger ble avsluttet tidlig i desember, snaut et år etter at styrene i Finnmarkssykehuset og Helse Nord behandlet forprosjektet og ga klarsignal for å sette i gang byggefasen.

Stor andel til lokale firmaer
I begynnelsen av mai i år startet tomtearbeidene ved Andrevann i Kirkenes, og AS Oscar Sundquist i Kirkenes nærmer seg avslutning av sitt oppdrag på tomta. I mai neste år er det klart for at Kirkenes Byggservice starter sine arbeider på tomta.

Med den siste tildelingen er allerede en tredjedel av kontraktsverdien for det nye sykehuset tildelt Kirkenesfirmaer. Også det tyske firmaet vil være avhengig av leveranser fra lokale firmaer.