Thermia lanserer enda en ny inverterstyrt bergvarmepumpe. Det betyr at de tar i bruk inverter teknologien for fullt.

- Da den første Diplomat Inverter varmepumpen for villasegmentet ble lansert i fjor, visste vi at det var den beste varmepumpen Thermia har utviklet noensinne. At markedet er enig med oss viser salgsutviklingen og etterspørselen. Vi har derfor imøtekommet markedets ønsker og lanserer nå også Diplomat Inverter i en variant på 3-12 kW for 230V og for 400V, sier salgsdirektør Frode Bergheim i Danfoss.

Markedet for inverter varmepumper tar av
- Vi ser at markedet for inverterstyrte varmepumper i Sverige har tatt helt av det siste året. Norge ligger som regel litt etter markedsutviklingen i Sverige. Det tar tid før installatørene blir oppmerksomme på teknologien og blir lært opp, men nå merker vi at det rører veldig på seg her også. Vi har det siste året vært ute og snakket om inverter teknologien, og hatt mange installatører på kurs hos oss. Det hjelper, og ikke minst at vi har mange gode referanser å vise til, fortsetter Frode Bergheim.

Mange fordeler for installatører og boligeiere
Både for installatøren og boligeieren er der mange fordeler å hente med en inverter varmepumpe vs. en konvensjonell varmepumpe. En inverter varmepumpe har en turtallsstyrt kompressor som hele tiden tilpasser effekten i forhold til det aktuelle behovet.
For installatøren starter fordelene allerede når varmepumpen skal selges i og med at effektene spenner fra 3-12 kW på den minste til 5-17 kW på den største.

Med konvensjonelle bergvarmepumper vil det typisk være 5-6 ulike varmepumper som dekker de samme effektområdene. Installasjonen er mye enklere, dermed blir installasjonstiden kortere, og det frigjøres tid til nye installasjoner.

- For boligeieren er den største fordelen at det ikke er nødvendig med tilskuddsvarme selv i de kaldeste vinterperiodene. Varmepumpen dekker inntil 100 %. Dermed oppnår man enda større besparelser enn man gjør med en konvensjonell bergvarmepumpe. Ønsker boligeieren på et senere tidspunkt å etterisolere eller bygge på, trenger han ikke tenke på det nye varmebehovet. Inverter varmepumpen vil tilpasse seg etter forholdene, forteller Bergheim.

Mega Inverter bergvarmepumpe for større bygg
Thermia har også inverter bergvarmepumper for større bygg. Denne varmepumpen heter Mega og sortimentet som tilbys dekker effekter fra 11 til 88 kW. Er behovet større er det mulig å seriekoble flere varmepumper. Mega Inverter ble introdusert i 2014, og har blitt en storselger innen segmentet.