Hvorfor skal vannet kun renne ned fra en kran? Den forestillingen har Arc fra danske Damixa endret på. Her kan tuten vendes slik at vannet strømmer ut fra toppen, slik at man enkelt kan drikke vann fra kranen. Kranens arm kan også vendes fra side til side og opp og ned, slik at det for eksempel er lett å skylle ren hele vasken.

- Kranens mange funksjoner og flotte design har blitt hedret med Red Dot award og iF Product Design Award. Nå lanseres en oppdatert utgave av Arc i krom som passer perfekt inn i den moderne boligen, sier produktansvarlig i Korsbakken Trading, Kari Winnæss i en pressemelding til vvs-forum.no.

Enkelt og stilrent
Jakob Jensen er designer hos Damixa og skaperen av Arc. Hans oppgave var å designe en flott, enkel og funksjonell kranserie.
- Jeg var opptatt av å forene de mange funksjonsmuligheter med et enkelt og stilrent uttrykk, som er så kjennetegnende for godt, dansk design. Derfor benyttet Damixa for første gang en joy- stick som hendel, og den helt spesielle tuten som gir Arc sitt eget look forklarer Jakob Jensen.

Den nye modellen i hel krom skal være med på å sørge for at Arc blir en moderne klassiker.