Det var det den 25. juni at TI overtok alle aksjer i Norsk Gassenter AS, som holder til på Karmøy i Nord-Rogaland. Allerede i 2000 ble Norsk Gassenter etablert som Naturgassens Hus AS. Formålet var å gi gassbransjen et kurs- og opplæringssenter og også være en aktør som kunne bidra til å utvikle og forvalte krav til kompetanse for personer som skulle arbeide med gassanlegg i Norge. Selskapet skiftet navn til Norsk Gassenter i 2004.

Norsk Gassenter har bygget og drevet et kurs- og opplæringssenter hvor gassteknikere gjennom teori og praksis gis muligheten til å tilegne seg nødvendig kunnskap for å forestå montasje av gassutstyr på en sikker måte. Norsk Gassenter har seks ansatte og hadde i 2008 en omsetning på 9,2 mill kroner.

Teknolgisk Institutt har i 92 år arbeidet med teknologisk kompetanseformidling. Gjennom rådgivning, opplæring, testing og sertifisering arbeider TI for et høyere kunnskapsnivå og sikker gjennomføring av ulike arbeider i norsk næringsliv.

Opplæringsaktivitetene omfatter blant annet sveiseopplæring og NDT-personell, Kvalitetslederskolen og HMS – Verneingeniørskolen.

TI hadde i 2008 en omsetning på 228 millioner kroner og har 220 ansatte. Virksomheten i Norge drives fra kontorer i Oslo, Kongsberg, Stavanger og Ågotnes.

TI har et godt samarbeid med Høgskolen Stord/Haugesund om Kvalitetslederskolen og Verneingeniørskolen.

Aktiviteten i Norsk Gassenter videreføres som nå og avdelingen i Haugesund vil ha ansvaret for den gassrelaterte opplæringsaktiviteten for kunder i hele Norge. Nye krav fra norske myndigheter (Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, DSB) til dokumentert kompetanse, gjør at TI anser opplæring og sertifisering av personell og utstyr knyttet til bruk av gass som en viktig og interessant aktivitet fremover.

Videre representerer næringslivet i Haugesund-området interessante muligheter og lokal tilstedeværelse vil gjøre det lettere å tilby større deler av TIs aktiviteter lokalt.