Dette var semre greier, mener Fredrik Drevon, journalist i Teknisk Ukeblad som skriver i en kommentar i eget fagblad at en fungerende VA-infrastruktur er svært viktig for nordmenns ve og vel. VA-sektoren har ingen karismatiske karakterer i det offentlige ordskiftet. VA trenger presse som fisk trenger vann. Tenk utenfor røret! Kom opp av kummen! hamrer han løs

"To kommunale VA-folk sa det rett ut; Presentasjonene er kjedelige", skriver han. Og fortsetter:

”De hadde definitivt rett i den påstanden. Alle som sto på scenen, med hederlig unntak av ordstyrer Christen Ræstad, bedrev opplesning av tekst-tunge power point slides om lover, regler og forskrifter. Presentasjonsformen var ekstra trist sett i lys av at foredragsholderne var kunnskapsrike og sympatiske".

Til å være en så våt bransje er retorikken overraskende tørr, mener Drevon.

"Det er et akutt behov for VA-folk som kan markere seg i samfunnsdebatten, men før de kan herje på Dagsnytt 18 må de lære å uttrykke seg poengtert uten den begredelige gåstolen som heter power point", raser Fredrik Drevon.

Han stiller spørsmål om hvilket departement sorterer VA-infrastrukturen under? Er det under miljøverndepartementet, kommunaldepartement, eller fornyings- og administrasjonsdepartementet?

"Det er på tide at statsministeren stikker hodet ned i kloakken og utpeker en vann- og avløpsminister", skriver TUs journalist i sin kommentar.

Les hele kommentaren på TU.no

Les artikkel på VVS-Forum Hvem skal eie vann og avløp?
Les artikkel på VVS-Forum Må øke tempo i utskifting av vann- og avløpsrør

SI DIN MENING HER: