- Erfaringene våre så langt, er at Vannstoppen, er et utmerket produkt, men det trenger mer tid for å trenge inn i markedet på bred basis, sier kommunikasjonsansvarlig i Varme & Bad, Rita Horsdal Jønsberg til www.vvsforum.no

Varme & Bad har i samarbeid med Huseiernes Landsforbund og If forsikring lagd en aktivitet for å begrense alle vannskadene som oppstår, I denne pakka inngår Vannstoppen som et bærende element.

Fungerer slik
Pakken som er lag består av betjeningspanel, strømadapter, Danfos magnetventil, trådløse sensorer og diverse andre småprodukter.

Det hele fungerer slik at betjeningspanelet kommuniserer trådløst med lekkasje-sensorene og strøm-adaptet for magnetventil. Når vannlekkasjen er detektert i en av lekkasje-sensorene vil systemet automatisk signalisere lekkasje-alarm, stenge ventilen og kutte strømmen i kontakten.

Saken fortsetter under bildet:

Rita Horsdal Jønsberg

Slipper bekymring
I tillegg til dette, vil systemet tilkobles boligens alarmsentral, slik at ventilen automatisk stenger vannet ved aktivering av alarmsentralen, samt at lekkasjealarm blir varslet. Egentlig et genialt system.

- Monterer man Vannstoppen slipper man å bekymre seg for vannskader, fastslår Rita Horsdal Jønsberg.

Det ble i 2012 registrert 54 500 vannskader i Norge, det er nærmere 900 flere enn 10 år tidligere. Mange har sikret seg boligalarmer, som har ført til at antall innbrudd i bolig har gått ned, men fortsatt har for få fokus på produkter som Vannstoppen