– Det nye måleinstrumentet representerer et stort fremskritt, forteller produktsjef Rune Norstrøm. – TA var først med å ta frem et måleinstrument og har alltid vært ledende med slike instrumenter. Med dette er vi kommet til femte generasjon, og her har TA lagt ned mange millioner kroner.
Det nye instrumentet har fått en mye mer lettfattelig meny og overfører data trådløst. Instrumentet måler temperatur, vannmengde og trykkfall slik at du får direkte måling av energibruken. Dette er mye av en basis for vårt hovedprodukt, som er innreguleringsventiler, sier Rune Norstrøm. Bruksanvisningen er selvsagt på norsk.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Det nye innreguleringsverktøyet TA Scope har et lettfattelig meny med symboler som guider deg igjennom innreguleringsprosessen.

I tillegg til måleinstrumentet lanserer TA i disse dager flere nye ventiler i TBVC-serien. Alle ventiler i denne serien er utstyrt med måleuttak.

Også TA merker finanskrisen, men for dem er det ingen krise, forteller administrerende direktør Ove Hjelleset til VVS-forum:
– Vi hadde en kraftig økning både i 2007 og 2008. I år blir det en nedgang, men det ser vi som en udramatisk korreksjon. Vi vet at de nye tekniske forskriftene vil føre til mer bruk av vannbåren varme, og det er positivt for oss. Vår primærkunnskap er varme og kjøling, og på disse feltene skal vi bidra til energieffektivisering. For å få til det vil vi blant annet kjøre seminarer mot rådgiverbransjen, sier Ove Hjelleset.


Terminalventilene i TBV-C serien som hhv. On - off, modulerende og modulerende med differansetrykksregulering.

 

Det du ikke kan måle, vet du ingenting om.
William Thomson
(Lord Kelvin, 1824-1907)