Swegon lanserte nylig Zeta Sky med R32 og R454, og nå utvider de med Titan Sky, en miljøvennlig varmepumpe med propan. - Vi er stolte av og har ventet på å presentere den nye varmepumpen som vi sammen med fabrikken har jobbet med å få frem det siste året, uttaler Sveinung Byre fra Swegon.

- Vi har stor tro på denne i markedet vårt i Norge og ser allerede at Titan Sky vil ta en stor del av salget hvor vi i dag selger maskiner med andre kuldemedier, fortsetter
Sveinung.

"Propan er et gunstig kuldemedium for klima og varmepumpe-markedet, og vi tror vår nye maskin vil være et svært godt valg for eksisterende og nye kunder i hele Norge. Jeg må trekke frem at det igjennom hele utviklingen har vært et tett samarbeid mellom fabrikken og oss i Norge. Maskinen er selvsagt Euroventgodkjent. Dette er vi stolte av og tror markedet er klar for produktet vårt."

Swegon har tatt et klart valg med å utvikle produkter for fremtidens krav. Titan Sky er det nyeste tilskuddet i produktporteføljen, og bruker Propan som kuldemedium. Etter to års forskning og utvikling, og utallige timer med laboratorietester og feltprøving av prototyper, lanserer Swegon nå produktet.
I følge Swegon er dette en varmepumpe som kombinerer både effektivitet og bærekraft, gjennom en svært høy sesongeffektivitet (SCOP) med bruk av inverterteknologi kombinert med bruk av propan-R290 naturgass, som har et ubetydelig miljøavtrykk.

- Titan Sky er den mest bærekraftige varmepumpen på markedet, og etablerer en ny referanseindeks når det gjelder den laveste TEWI (Total Equivalent Warming Impact) for varmepumper for kommersielle applikasjoner, med Eurovent-sertifisert ytelse og som overholder Ecodesign-standarden, påpeker Byre til slutt i pressemeldingen.

Fakta:
• Høyeffektiv med det naturlig kuldemediumet propan
• Inverter stempelkompressor som gir høy effektfaktor ved del- og full last
• Varmepumpen går fra 30 til 200 kW
• Kan levere varmt vann opp til 62°C
• Fungerer ned til -20°C ute temperatur
• 9 ulike modeller
• Eurovent-godkjent
• Utviklet for det Skandinaviske markedet