Sweco har vært igjennom en grundig prosess i forhold til å bestemme hvordan man skal utføre klimaregnskapet. 
Selskapet er tidlig ute med å bli sertifisert som en klimanøytral bedrift i et fremdeles relativt umodent marked, med mange ulike aktører og metoder for beregning av klimanøytralitet. Til å kalkulere sine utslipp, falt derfor valget på bruk av egen intern miljøkompetanse og selskapets miljøkoordinator.

 

Administrativ klimanøytralitet åpner for flere muligheter
Sweco i Norge sier i en pressemelding at de bevisst har utelatt fra regnskapet alle aktiviteter som faller under eksterne oppdrag, da disse er en del av kundenes virksomhet. Vi ønsker for fremtiden her å tilby klimanøytrale prosjekter, slik at våre kunder kan kjøpe klimanøytrale oppdrag. Dermed vil eksempelvis flyreiser i oppdragsøyemed også kompenseres for.

Ut over administrativ klimanøytralitet er en stor del av vår ordreportefølje allerede miljørelaterte tjenester som ivaretar ulike miljøaspekt, både i enkeltstående prosjekt og som en del av den flerfaglige kompetansen vi tilbyr. Våre ansatte har bred kompetanse på tvers av områdene som er knyttet til miljø. Vi har det siste året for eksempel arbeidet med å vurdere endret snøsmelting i Himalaya som følge av klimaendringer, ny teknologi for CO2 rensing av kullkraftverk og forstudier for bruk av offshore vindmøller. I tillegg har vi også laget og lager energi- og klimaplaner for Norske kommuner, bl.a. for Vestby, Åmot, Nesodden, Nannestad, Elverum og Gjerdrum.

Miljøhandlingsplanen for 2008 spesifiserer også at vi i enda sterkere grad, skal søke å inkludere miljøaspekter allerede i tilbuds- og initieringsfasen i oppdragene. Her ligger vår mulighet til ytterligere å bidra sterkt til miljøgevinster for samfunnet!

 

Systemgrensene for klimagassutslippet til SWECO Norge beregnes ut i fra:
Flyreiser i administrativt øyemed
Bilkjøring med firmabiler registrert i SWECO Norges navn
Elektrisitetsforbruket til SWECO Norges kontorer
Samlet sett er SWECO Norges utslipp av CO2 beregnet til 350 tonn i 2008 som vi kjøper karbonkompensering for.

Kilde: sweco