Halvårsresultatet viser 486 Mkr før skatt (503 Mkr) og 292 Mkr etter skatt (332 Mkr). Konsernet har et driftsresultat som er 82 Mkr bedre enn på samme tid i fjor, men økte finanskostnader og skattekostnader er hovedårsaken til endringen fra 2007 til 2008.

- Vi er inne i en veldig spennende periode med mange initiativ knyttet til vekst og utvikling. Den daglige driften viser en positiv utvikling og det leveres gjennomgående gode resultater. Grunnlaget er skapt av våre medarbeidere som gjør en veldig god jobb innenfor både salg, drift og vedlikehold, slik at våre anlegg har en god og effektiv drift og kunden får en leveranse med god kvalitet, sier administrerende direktør Bjørn Hølaas.

Konsernets omsetning i første halvår økte med 273 Mkr i forhold til første halvår 2007 til 1376 Mkr. Økningen tilsvarer 24 %. Produksjonen er redusert fra 1760 GWh i 2007 til 1720 GWh i 2008, mens snittprisen for produksjonen er økt fra 208 kr/MWh i 2007 til 364 kr/MWh i 2008. Driftskostnadene i første halvår ble 403 Mkr, en økning på 56 Mkr fra 2007. Kostnadene øker som følge av idriftssetting av nytt fjernvarmeanlegg, konsesjonsavgifter, eiendomsskatt og øvrige prosjektkostnader. Økt andel rentebærende gjeld, høyere rente samt regnskapsmessig tilpasning til IFRS gir en økning i netto finansposter på 100 Mkr for halvåret.

Trondheim Energi lanserte i april salg av FN-godkjente CO2-kvoter til husholdninger og bedrifter.

Selskapet har alene og i samarbeid med andre aktører sendt seks søknader om fjernvarmekonsesjon til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Dette gjelder områdene Oppdal, Kristiansund, Værnes, Steinkjer, Narvik og Harstad. Arbeidet med bygging av Leirfossene kraftverk i Trondheim går etter planen og det skal være prøvedrift i august. Byggingen av småkraftverket Sylsjø kraftverk er i full gang og kraftverket skal settes i drift før vinteren. Det er sendt inn forhåndsmelding til NVE om at det planlegges et pumpekraftverk mellom Sellisjø og Vessingsjø i Tydal.