Her er alt du kan trenge av pumper, enten du skal ha en sirkulasjonspumpe til radiatoranlegget, dykkpumpe på hytta eller kloakkpumpe i kommunal størrelse, er det bare å velge og vrake blant gode produkter.

Så da må man vel være halvgal om man utfordrer de etablerte med et nytt merke? Vi spør Tom W. Halvorsen, daglig leder av WM-Teknikk.

– Hvis det er som du sier, kan vi slå fast at ”de gærne har det godt”, opplyser Halvorsen. Vi begynte for alvor i 2011 og oppnådde en omsetning på cirka 13 millioner kroner, med overskudd.

– Hva er KSBs styrke i den harde konkurransen dere har kastet dere ut i? Vi spør Niels Width, som har mange års erfaring fra den største konkurrenten.

– KSBs styrke ligger i et det er tysk kvalitet på sitt beste hele veien, og de dekker praktisk talt alle områder. KSB er en av verdens største pumpeprodusenter. En av deres sterkeste sider er energieffektivitet. Hele bransjen arbeider intenst med å redusere pumpenes energibehov, og i så måte er KSB i ledersjiktet. Dette er et uhyre viktig satsningsområde, fordi pumper står for ca ti til femten prosent av energibruken i verden. Et nøkkelord når det gjelder energisparing er frekvensomformer. Ofte er det mye å spare på å velge en pumpe med frekvensomformer. Vi har logget energibruken i gamle pumper og kan dokumentere at du i mange tilfeller kan spare opptil 40 prosent ved å velge en ny pumpe.

– Et område hvor KSB står sterkt og har god vekst, er små og mellomstore kloakkpumpestasjoner, fortsetter Width. – Et nytt produkt er pumpeinstallasjon for kloakk med partikkelseparator som forhindrer at filler, bind og kluter setter seg fast i pumpen. Dette Sparer 30 % energi. Vi er også sterke på industrisiden, men vårt største markedet er VVS.


Utfordrere med kompetanse på pumper: Fra venstre Morten Merli. Robert Butteberg,Tom Halvorsen, Jon Sverre Hansen,  Niels Width, og Kjell Larsen.

– Og i det markedet tråkker selgerne i hælene på hverandre. Hvordan når dere frem til kundene?
– Her gjelder den gamle regelen om at skaper du tillit, så får du kunder. Vi arbeider for å skape tillit gjennom å yte god service, og nå satser vi på pumpekurs for driftsfolk og rørleggere. Neste år blir det nye krav til energieffektivisering, så her er det mye å lære.

Vet du forresten at KSB er den største aktøren på sprinklerpumper i Europa, og WM Teknikk AS har allerede mange prosjekter på ”samvittigheten”.

Ja visst har de ”gærne” det godt, og bedre skal det bli, sier Tom W. Halvorsen:
– I forrige uke skrev vi avtale med en av grossistene og vi har stor tro på dette samarbeidet, til høsten satser vi stort på VVS-dagene, og i mai 2013 får vi nye lokaler i Ski kommune. 


KSB avløpsstasjon