Totalt areal ca 42 000 m2. Bruksarealet består av nybygg på seks etasjer, hvorav 1. og 2 plan vil bli butikker og fem etasjer, inkludert tak, blir parkering. Totalt er det prosjektert 750 p-plasser.

Gamle Symra kinobygning vil bli bevart. Det vil bli bygget to nye THX-kinosaler i eksisterende sal. På kinoens østside skal det bygges glasshus med to messaninetasjer for Deichmanske bibliotek.

Den nye inngangshallen vil bli lagt i sydlig del av Symra-bygget. Det eksisterende Coop-bygget blir beholdt og bygges om til forretninger.

I forbindelse med byggingen skal T-baneholdeplassen flyttes lenger nord, slik at det blir direkte adkomst fra perrongene til senteret.

Prosjektet har sterkt miljøfokus med tanke på energibruk, materialvalg, samt støy i bygge- og driftsfasen.

Sammenlignet med andre kjøpesentre, også de som er bygget de siste årene i Norge, er kravene til energisparing veldig tøffe, ifølge Skanska.

Kravene til når belysningen skal være på blir svært streng, og for å få til dette blir det en omfattende regulering av denne. Blant annet vil dagslyskompensering overta mye av den elektriske belysningen.

Dagligvareforretningen på sentret gir et voldsomt varmeoverskudd som nå skal benyttes til utvendig gatevarme, oppvarming av ventilasjonsluft og gulvvarmesystemer.

Kravene til utformingen av ventilasjonsanleggene vil bli strenge i forhold til gjenvinning av energi fra avtrekksluften. Denne energien skal brukes til å varme opp luft som kommer utenfra.

Kontraktsummen er på 478 millioner kroner, og sentret skal åpnes i 2010.