Blant anmet tror Stortinget at buildingSMART-teknologien kan være med og bidra til å gjøre byggenæringen til en innovativ, konkurransekraftig og miljøvennlig bransje.

Stortinget trekker fram buildingSMART som eksempel på IKT-baserte teknologier, som ”..gir meir effektive bygningsprosessar, og kan vere eit bidrag for å omforme bygningsmengda i ein heilt naudsynt miljøvennleg og berekraftig retning med monaleg mindre energiforbruk og klimautslepp. Komiteen meiner at dette kan forandre og omskape byggenæringa til ein innovativ, konkurransekraftig og miljøvennleg bransje”.

 

Og videre: ” Komiteen har merka seg at Noregs kompetanse på dette område (buildingSmart) vil kunne ha betydeleg kommersielt potensiale internasjonalt. Komiteen meiner Regjeringa bør vurdere å etablere ein større pilot innan offentleg sektor for å ta i bruk integrerte IKT-baserte løysingar for energieffektive og miljøutfordrande prosjekt.”.

 

Komiteen det er snakk om er næringskomiteen, og ordene er hentet fra komiteens innstilling om et nyskapende og bærekraftig Norge. Innstillingen ble behandlet i Stortinget rett før påske 2009.

Kilde: buildingsmart.no