– Dette er et stort prosjekt i Eidsiva-sammenheng. Selv sett opp mot vannkraft og det er det største enkeltprosjektet vi har på bioenergi, forteller John Marius Lynne, direktør i Eidsiva Bioenergi til Teknisk Ukeblad.

Grunnarbeidene er allerede i gang og i august begynner arbeidet med å bygge et bioenergianlegg basert på avfall som skal forsyne tett oppunder 200 GWh energi til Hamar-området.

Det nye anlegget omtales som et betydelig regionalt klimatiltak, som en betydelig og langsiktig leverandør av miljøvennlig fjernvarme til Hamar.

Prosjektet vil fase ut gamle oljefyringsanlegg bruken av fossilt brensel, redusere CO2-utslippet og avvikle deponering av organisk avfall.

Totalt koster anlegget rundt 1,1 milliard å bygge og skal stå ferdig i 2011.

Totalt vil anlegget håndtere opptil 72.000 tonn avfall årlig, noe som isolert sett kommer til å føre til økt utslipp av CO2, men ifølge NIB vil de positive resultatene av prosjektet mer enn oppveie for utslippene.

Eidsivakonsernet, som satser tungt innenfor bioenergi og fjernvarme i Innlandet, har arbeidet med Trehørningen-prosjektet siden 2004.

Nylig fikk selskapet konsesjon til å bygge og drive et fjernvarmeanlegg i Lillehammer, som vil dekke et varmebehov hos kundene på om lag 40 GWh innen 2012, men en økning til 67 GWh frem mot 2020.

Les hele artikkelen på tu.no