Han er storfornøyd med at det er blitt nesten like mange utstillere i år som i 2007. Da var det 439, og Gavelstad tror det i år vil bli over 400.

Det er også flere utstillere fra ulike bransjer som har store stands på over 100 kvm, med HTH som den største utstiller med 300 kvm, sier han til VVS-forum.

- Finanskrisen har fått noen tradisjonelle utstillere til å ikke være med i år. Men det er også kommet flere nye som ikke har vært representert på Bygg Reis Deg tidligere.

- Det er mange som i kjølvannet av finanskrisen føler behov for å markere seg, og utstillingen er jo et utmerket sted både å synliggjøre merkevarebygging og bruke messen som arena for å posisjonere seg i markedet, sier han.

Men han innrømmer at det har vært krevende å få på plass en ustilling som skal leve opp til forventningene i markedet.

Hallene er nå nesten fulle, men det er fortsatt muligheter for utstillere å få plass. Og det har ikke vært behov for å redusere priser for å selge ut kvadratmeter, sier han.

Bygg Reis Deg arrangeres for 23. gang og foregår også i år i Messehallen i lillestrøm, fra 22. til 27. september.

Den første Bygg Reise Deg-messen ble arrangert på Festningsplassen i Oslo, i 1954.

Det var Bygningsartikel-Grossisternes Forening i Oslo som tok initiativet og messen hadde 221 utstillere. Dette var etter krigen, det var bolignød varemangel, og således en takknemlig oppgave å arrangere en messe som på det tidspunktet var den største i Skandinavia, og som hadde som mål å bli etablert som en permanent byggevareutstilling i Oslo.

Bygg Reis Deg i 1954 ble besøkt av 60 000 mennesker. I 2007 var messen besøkt av 55 000.