VM i JRG Sanipex MT foregikk denne helgen på fabrikken til Sanipex i Sveits. Syv nasjoner fra Europa stilte, hvor det hele ble avgjort lørdag formiddag etter trening og forberedelser fredag. Norge stilte med fem deltakere, ledet av Kjell Bernt Kalland og Thorn Fredrik Hemsen fra Armaturjonsson.

Oppgavene var kun praktiske og gikk ut på at man skulle kappe riktige lengder på rørene og ha riktig moment i forhold til montering. Det var tre rør som skulle monteres, og her måtte man være pinlig nøyaktig. Man fikk tilleggstid hvis rørene ble kappet feil, og det var kun et slingringsmonn på fem millimeter. totalt.

Tre nordmenn til kvartfinalen
Kjell Bernt Kalland var strålende fornøyd med innsatsen til de norske.

- Det var moro å se på, og jeg var meget imponert over alle de norske gutta. Det var laginnsats og godt utført håndverk av alle sammen, men det var moro å se Conrad i finalen. Det var helt rått å se på hvor fort han jobbet og fikk alt på plass. Conrad slo rett og slett knockout på tyskeren. Han var jo også den som hadde best kvalifiseringstid av alle før vi kom ned hit. Men vi fikk med hele tre nordmenn til kvartfinalen, forteller en opprømt Kalland, dagen etter hjemkomsten fra Sveits.
- Der var vi litt uheldig med trekningen, siden to nordmenn møtte hverandre.

Saken fortsetter under bildet:

Conrad Ekholt dro i land seieren på den fantastiske tiden 1.09.5. Det var ren utklassing i finalen

Var veldig spent
Conrad Ekholt forteller til VVSforum at han var veldig spent under hele konkurransen på lørdagen. Selv med den beste kvalifiseringstiden å ri på, var Ekholt ikke sikker på noe som helst.

- Jeg klarte å prestere best når det gjaldt som mest. Det var jeg fornøyd med. Jeg la om taktikken litt under de innledende rundene, når jeg så hvordan andre gjorde det. Derfor var jeg slett ikke sikker på seier. Men tyskeren var nok litt for eplekjekk etter semifinalen, hvor han hadde bestetid på 1.20.2. Tror han var sikker på seier, så da jeg trykket på den røde knappen på tiden 1.09,5 i vill ekstase, ble han lang i maska. Han lurte til og med på om jeg hadde jukset, sier den glade vinneren til VVSforum.
- Få med at dette bare var helt konge, og et fantastisk opplegg av arrangøren og ikke minst av Armaturjonnson. Det var en herlig gjeng å være på tur med.