Tallene er samlet fra 5 000 næringsbygg innenfor tjenesteytende næringer, med samlet oppvarmet areal for bygningene var på 22,5 millioner m2

Av tallmaterialet som fremkommer i rapporten til SSB , viser at det var store forskjeller i energibruk per kvadratmeter, både mellom ulike bygningstyper og mellom bygninger innenfor samme bygningstype.

Bygninger med høyest energibruk hadde svært energikrevende utstyr i bygningene, og blant disse er TV/radio -hus og sykehus. Gjennomsnittlig tilført energibruk var 227 kWh/m2, men variasjonene er store. 
De med lavest energibruk hadde ofte en relativt kort brukstid per døgn eller uke og begrenset med teknisk utstyr. Her kommer bygninger som skolebygg og barnehager.

SSB poengterer at mange av disse bygningene bare blir brukt på dagtid på hverdager, og at mange personer i hvert rom kan begrense behovet for oppvarming.

Fjernvarme nest størst
Elektrisk kraft sto for 82 prosent av samlet energibruk i næringsbygg i fjor, og er den mest brukte energivaren innenfor alle bygningstyper.

– Men i enkelte typer bygg står fjernvarme for en betydelig andel av samlet energibruk. I utvalget vårt gjør fjernvarme seg spesielt gjeldende innenfor universitet og høgskoler og i idrettsbygninger, melder SSB.

Totalt utgjør forbruket av fjernvarme nær 12 prosent av samlet energibruk blant bygningene i undersøkelsen.

Panelovner hyppig
Halvparten av bygningene i utvalget hadde sentralvarme som oppvarmingskilde, mens 15 prosent brukte fjernvarme og 10 prosent hadde varmepumpe.

Hele 71 prosent av bygningene hadde en eller annen form for punktvarme. Panelovner var det vanligste punktoppvarmingsutstyret i næringsbygg, men det var også bygninger med elektriske gulvkabler, parafinkaminer, vedovner og annet utstyr for lokal oppvarming.