Prosessindustrien alene forbruker vel en tredjedel av den samlede kraftproduksjonen i Norge.  Avtalen ble signert under Enovas industriseminar i Trondheim i dag.
 
– Industrien har allerede gjennomført betydelige energiomstillingsprosjekter i samarbeid med Enova, sier administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen.

– Vi har imidlertid ved denne avtalen ambisjoner om nye vesentlige bidrag til miljøvennlig energiomlegging. Etter at klimatrusselen ble kjent, har miljøaspektet ved energiproduksjon og – bruk, blitt tillagt stadig økende vekt i industrien, og avtalen med Enova vil generere enda større aktivitet med å redusere både de direkte klimagassutslippene, det spesifikke energiforbruket og overgang fra fossilt brensel til fornybar energi der det er mulig, sier Lier Hansen.

Administrerende direktør i Enova Eli Arnstad legger vekt på den store betydningen norsk industri har for fremtidsrettet energiomstilling i Norge. Den nye avtalen med industrien vil innebære en styrking av utveksling av energifaglig og markedsfaglig kompetanse og samarbeid om konkrete prosjekter i den enkelte industribedrift.

Seminaret i Trondheim var en møteplass der bedriftenes beslutningstagere, energiansvarlige og bransjeorganisasjoner møtte rådgivere, leverandører og Enova.

Norsk industri står ovenfor store energiutfordringer. Både prisbilde og tilgjengelighet for energi skaper usikkerhet. Samtidig er det ingen tvil om at industrien har store muligheter til selv å ta grep som kan redusere behovet for elektrisk kraft.

I arbeidet med å skape en energieffektiv og miljøvennlig industri inngår Enova nå et tettere samarbeid med Norsk Industri.