Det er nå halvannet år siden Norske Rørgrossisters Forening (NRF) lanserte sin nye bransjeportal for VVS- og VA-produkter. Den nye portalen ble en umiddelbar suksess, og brukes nå flittig av rørleggere, konsulenter og andre.

– Bransjeportalens popularitet skyldes at den er et vesentlig bidrag til økt produktivitet i alle ledd, sier daglig leder Eva Andersen i NRF. – Rørleggeren bruker basen for å finne produkter og produktdokumentasjon. Det er svært enkelt, og når rørleggeren først er inne på databasen, kan han velge mellom 170 000 produkter fra ca 370 leverandører. Brukeren kan søke seg frem til produkter via flere forskjellige søkekriterier.

I bransjeportalen er dokumentasjonen bare et klikk unna, og det er noe brukerne vet å sette pris på.
– Av våre 20 000 besøkende i måneden er det nærmere 7 000 som henter ut FDV- eller HMS-dokumentasjon, opplyser Eva Andersen. Du slipper å søke på dusinvis av hjemmesider og får samlet dokumentene på 1-2-3. Det ligger nå inne cirka 40 000 produkter som har dokumentasjon. For brukeren av databasen er det en vesentlig fordel at det er enkelt å hente ut og samle dokumentasjon fra flere leverandører i én fil.
Dokumentasjonen er linket direkte mot URL adressen på leverandørens egen hjemmeside, og dette sikrer at det er det sist oppdaterte dokument som lastes ned. Leverandøren behøver ikke tenke på at dokumentet må oppdateres flere steder.

En annen viktig fordel med den nye basen, er at den har bilder, fortsetter Andersen. – Vi startet med bilder da denne databasen kom for halvannet år siden. Nå er det 40 000 bilder.

Eva Andersen opplyser at finanskrisen ikke har påvirket frafallet av vareeiere som er registrert:
– Hvert år er det noen som forsvinner, og nye som kommer til. Det har ligget stabilt på 360-370 leverandører, og det er ikke mer frafall i år enn tidligere.

Det er Eva Andersen og hennes kollega Gry Ingebretsen som holder orden på databasen og ”henger på” leverandørene for å få de til å registrere riktig produktdata, bilder og dokumentasjon.
Det skjer raskt endringer i krav som stilles til en database og bransjeportalen er bygget slik at det er enkelt å legge til nye felter når behovet melder seg.

– Databasen er arbeidsbesparende og tilgjengelig for alle. Bruken er gratis og her er ingen brukernavn og passord. Det eneste NRFs database ikke har, er priser, sier Eva Andersen.