Både håndverkspremien og premien for beste heiagjeng ved Geberit Challenge under VVS-dagene gikk som kjent til rørleggerfirmaet Bereko As på Sotra utenfor Bergen. Vvs-Forum har tatt en titt på hva som skjuler seg i kokeboka til vinnerbedriften.

Ingen papir-allergi

Bereko er et ungt firma å regne, og så dagens lys for bare 9 år siden. Meningen var opprinnelig å drive både rør og elektro, men for 7 år siden ble selskapet et rendyrket rørleggerfirma. En ekspansiv drift har gjort at man i dag teller 15 ansatte, hvorav de fleste rørleggere må sies å være unge. Lange tradisjoner er med andre ord ingen nødvendiget for å bli norgesmester. 
Et annet uvanlig trekk ved bedriften er at hver enkelt rørlegger har eget bilde med mobilnummer på hjemmesiden, noe som heller ikke er vanlig i rørfaget.


Saken fortsetter under bildet:

To glade vinnere i Ronny Hetlebakke, og Marius Folkedal som vant Geberit Challenge

- Hos oss har den enkelte rørlegger mye ansvar. Alt som handler om kvalitetskontroll går gjennom den utførende person. Det er en utfordring, siden rørleggere i utgangspunket er praktisk dyktige, men ofte litt allergiske for papirer. Men det har gått fint. Mine rørleggere er drillet til å ta ansvar. Jeg anser ikke jobben for gjort før jeg har dokumentasjon i hånda, sier daglig leder Henning Vatle til vvs-forum.
At hver rørlegger blir presentert på hjemmesiden er ifølge Vatle helt naturlig.

- Rørleggerne er spydspissene i bedriften, utfører jobbene og driver kundeservice fra A til Å. De er hovedpersonene på laget. Det blir som et fotballag, man skal jo ha bilde av stjernespillerne våre, sier Vatle med et smil.

Lagånd og produktkunnskap
Oppskriften bak seieren kan ifølge Vatle også tilskrives en flat organisasjon der alle spiller på lag med hverandre.


- Nå skal det ikke stikkes under en stol at vi kjenner Geberit godt, og at de to karene deltok på den innledende samlingen som Geberit organiserte i Bergen. Men jeg synes det var fantastisk hvordan medarbeiderne våre heiet fram våre to, det vitner om en bedriftskultur jeg er stolt av å ha vært med å bygge opp, sier Henning, som på grunn av stadig flere oppdrag nå trenger enda flere folk. 


Bereko AS er en typisk prosjekt-orientert rørleggerbedrift der kundemassen hovedsaklig er å finne innenfor eiendomsutviklere, totalentreprenører, samt kommunale oppdragsgivere. Mesteparten av oppdragene finner sted i hjemkommunen Fjell samt nabokommunene Bergen, Sund og Øygarden.

- Vi er opptatt av å bygge en god lagånd i Bereko AS gjennom forskjellige sosiale tiltak,- deltakelse og seier i Geberit Challenge 2012 har således gitt oss en fantastisk opptur som vi kommer til  å leve på et godt stykke ut i 2013. Vi har total åpenhet om økonomi og hvor vi står til enhver tid i våre prosjekter.

Vi er en for alle og alle for en, sier Henning Vatle.


Oppgavene man gikk seirende ut av var:
1) Installasjonsvegger, montering og rørsetting 
2) Dekkskift: Teamarbeid på terrengkjøretøy. Hjulskift på tid.
3) Pipe Man: Monter raskt og nøyaktig. Bygge en Mepla-mann
4) Spørsmål: Kunnskapstest. Svare på spørsmål under tidspress

Det var 23 lag som konkurrerte og Bereko’s vinnerlag besto av Marius Folkedal og Rohnny Hetlebakke, som da også vant tur til Dubai.