– Vi har funnet en fin rytme som gjør at det flyter godt. Alle ansatte står på og gjør en god jobb. Det finnes ingen snarveier. Det er kun hardt arbeid som må til for å lykkes, sier daglig leder i Rørleggerhuset AS, Mikkel Hestnes.

Vanvittig vekst
VVSForum møter rørleggerne Hestnes og medeier Firat Demirbas på kontoret som ligger et langskudd unna Ullevål stadion. For to år siden tok Mikkel kontakt med Firat for å høre om han var interessert i å starte opp for seg selv. Da jobbet begge i hvert sitt Oslo-firma.

– Jeg hadde hørt at Firat var en bra fyr, og spurte ham rett ut da vi tilfeldig møttes hos grossisten. Han sa ja umiddelbart. Det var et riktig valg, smiler Mikkel.

Gutta investerte en kvart million kroner hver, og i september 2015 var det hele i gang. I løpet av årets siste fire måneder omsatte gutta for 2.7 mill. kr. I fjor økte omsetningen til 12,5 mill. De er i dag fem ansatte.

– Planen var at det skulle være bare oss de første årene, men fant fort ut at ikke det fungerte, da vi fikk mer arbeid enn forventet. I dag er vi fire rørleggere og en kalkulatør/prosjektleder. Vi er en flott gjeng som jobber godt sammen. Du klarer ikke å skape gode resultater uten flinke ansatte, sier Firat.

– Vi var veldig tydelige på hva vi skulle satse på og hvordan vi skulle gjøre det. Selv om vi jobbet nesten døgnet rundt de første månedene, har det vært en utrolig morsom og interessant reise. Vi har tjent penger siden dag én. Gutta har gode biler og topp verktøy, skyter Mikkel inn.

Gode samarbeidspartnere
Satsingsområdene er service, rehabilitering og nybygg. I tillegg har de mange utrykninger gjennom tilbudet 24-timers døgnservice.

De har funnet gode samarbeidspartnere, og har flere store utbyggere på kundelisten. Hittil har de utført større arbeider på Universitetet i Oslo, Munchmuseet og Frammuseet, Snarøya skole og Linderud hoppanlegg. I tillegg har de rammeavtale med kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune og Bærum kommune.

– Det har vært full trøkk siden 2. januar i år, og vi har mye jobb som venter de kommende månedene, blant annet 18 eneboliger under produksjon. Foreløpig er vi mer ute og skrur enn vi sitter inne på kontor, men på sikt vil det bli en endring på det. Kundeoppfølging og papirarbeid må også gjøres, forteller Firat.

– Vi jobber mye, men liker dette livet. Det er blitt en livsstil. Men vi er nøye med å ta fri i helgene. Det er veldig motiverende å se resultatet av det vi skaper. Vi skal tjene penger og levere skikkelig arbeid. Samtidig er det viktig å ha det gøy på jobb. Vi har funnet det vi har lyst til å drive med, sier Mikkel Hestnes og Firat Demirbas.

Rørleggerhuset omsetter i dag for 12.5 mill. kroner.

FAKTA:
Rørleggerhuset AS
Daglig leder: Mikkel Hestnes
Stiftet: 2015
Antall ansatte: 5
Hjemmeside: rorleggerhuset.no