- Etter fem kvartaler med svikt i ordreinngangen, har Siemens snudd denne trenden til en pen vekst i nye ordrer. Markedet er fortsatt tøft, men den økende etterspørselen er et viktig signal om at våre innovative produkter og tjenester er attraktive også i et krevende marked. Samtidig ser vi nå at ordreinngang er høyere enn omsetningen for kvartalet, som er en god indikasjon på at vi går lysere tider i møte, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS.
 
Samlet ordreinngang var på 21 milliarder euro, opp totalt 22 prosent mot tilsvarende periode i 2009. Ordreinngangen er jevnt over sterk i alle av Siemens tre sektorer, - industri, energi og helse. Den største veksten har industrisektoren, med en vekst på 33 prosent til 8,8 milliarder euro. Industri utgjør med dette den største divisjonen i Siemens. Ordreinngangsveksten i både energi- og helsesektoren var på 18 prosent.
 
Kvartalsoverskuddet fra selskapets tre sektorer økte med hele 40 prosent til rekordhøye 2,3 milliarder euro sammenlignet med tilsvarende periode i 2009. Samtlige tre sektorer opplever resultatfremgang.

Høyest resultatmargin har divisjonen Energi, ledet an av divisjonens avdeling for Fossil Power Generation som opplevde marginer på 16,2 prosent i perioden.
 
Omsetning for hele selskapet økte med 4 prosent til 19,2 milliarder euro. Netto resultat etter skatt i perioden ble 1,4 milliarder euro, mot 1,3 milliarder i tredje kvartal 2010.

I forrige kvartal økte Siemens sine prognoser for resultat i finansåret 2010 (avsluttes 30. september) fra mellom 6 og 6,5 milliarder euro til å forvente at resultatet vil overstige årsresultatet fra 2009 på 7,5 milliarder euro. Etter resultatet fra tredje kvartal, opprettholder selskapet denne prognosen.