Statoil Norge AS har tidligere produsert denne typen skap i egen regi men skal nå benytte seg av de norskutviklede gasskapene fra Tolcon AS. De nye gasskapene har mulighet for fjernavlesning av måleresultat via kabel eller radiosignaler. Skapene med elektroniske målere er også klargjort for fjernavlesning av gassmålere og tanker. Dette gjør arbeidet med etterfylling av forbrukt gass lettere for gasselskapene. Det stilles også krav om at gassmålere hvor boligeieren direktefaktureres for sitt forbruk skal være trykk- og temperaturkompensert for at måleresultatet skal bli riktig.

– Tidligere benyttet vi oss av gasskap som ble satt sammen med komponenter fra forskjellige leverandører, deriblant Tolcon. Nå gjøres alt på ett sted med standard komponenter og det til en lavere pris på et bedre produkt. De nye gasskapene er nå mer funksjonelle, noe som også gjør arbeidet lettere for servicefolkene når de er ute i feltet, sier Terje Aspelund, innkjøpsleder Statoil Norge AS

Norsk ingeniørkunst kombinert med nysgjerrighet og kreativitet er et godt utgangspunkt når man utvikler nye innovative produkter til storindustrien. Det nye skapet er 6 generasjon gasskap fra Tolcon. De har fått verdifulle innspill fra bl.a. montører og arkitekter underveis i produktutviklingen. Gasskapene har blitt endret og forbedret underveis og består av materialer og komponenter av høyeste kvalitet.

– Vi er stolte av at Statoil Norge AS valgte oss som leverandør av gasskap for abonnementssentraler. Vi har jobbet målbevisst og systematisk med utvikling og produksjon av gasskapene siden 2001. Ved at vi opprettholder produksjonen her i Norge beholder vi fleksibiliteten vi trenger for å kunne tilpasse for individuelle behov og løsninger etter gjeldende lover og regler, sier Svein Simonsen daglig leder i Tolcon.