- Det skjer en teknologisk og standardmessig utvikling innen vanntåke, som gjør at lavtrykk vanntåke kommer til å ta en del av dette økte markedet, sier Henning Holmbakken, markedssjef i Prevent System AS på Lilelhammer.
- Fordelene med lavtrykk vanntåke, som mindre rørdimensjoner, enklere installasjon og mindre vannforbruk, gjør at denne teknologien kommer til å vinne terreng. Dette har vi tatt konsekvensen av. Med over 20 års erfaring innen utvikling av dyseteknologi offshore og 5 års arbeid med å tilpasse teknologien for landbaserte anlegg, rigger vi oss nå for å møte denne muligheten.

Regelverket tilsier at systemleverandøren skal ha en detaljert systembeskrivelse for design og installasjon, og gi de som prosjekterer og installerer vanntåkeanlegg opplæring og sertifisering. Prevent Systems har nå utviklet en design, installasjons og vedlikeholdsmanual som danner grunnlaget for opplæring og sertifisering av alle involverte parter.

-Fredag den 20. januar var 40 prosjekterende og utførende samlet på det første kurset på hos oss på Lillehammer. Målet er at innen 01. juli i år skal alle som prosjekterer eller installerer vanntåkeanlegg fra Prevent Systems være kurset og autorisert. Dette vil øke kvaliteten og sikre at prosjektering og installering er i henhold til gjeldene lover og standarder, sier Holmbakken til VVS-forum.

Det foreligger ennå ingen egen standard for vanntåke i Norge, slik at systembeskrivelsen og opplæringen bygger på eksisterende norsk regelverk for sprinkling og eksisterende og kommende regelverk for vanntåke internasjonalt.