OED har kommet til at NVEs behandling og vedtak i denne fjernvarmesaken er i tråd med energilovens krav. Konsesjon er gitt fordi prosjektet i Stjørdal er samfunnsmessig rasjonelt. Fjernvarmeprosjektet er sammenlignet med annen varmeforsyning og blitt vurdert opp mot alternativer for å fremskaffe ny energi.

Vedtaket bygger også på riktig fakta. Den dokumentasjonen som er lagt fram om kundegrunnlaget i konsesjonsområdet er tilstrekkelig godtgjort. Det er derfor verken rettslige eller faktiske feil i denne fjernvarmesaken som gjør at vedtaket må oppheves.

- Utbygging av dette fjernvarmeanlegget vil bidra til å oppfylle regjeringens målsetting om å øke bruken av vannbåren varme basert på fornybare energikilder, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Bio Varme AS fikk meddelt konsesjon for fjernvarmeanlegget i januar 2009, men NVEs vedtak ble påklaget av Norsk Teknologi. Bio Varme drifter fra før en varmesentral lokalisert ved Sentrum Avløps Rense Anlegg (SARA).

NVE anser det som positivt at eksisterende infrastruktur for fjernvarme, varmesentralen på SARA og fjernvarmenettet i Stjørdal kommune blir utnyttet og utvidet.