Mange må i kortere eller lengre perioder av livet bo på en offentlig institusjon. Statsbygg er representert i utstillingen med blant annet fengsler og barnevernsinstitusjoner. Hvordan påvirker de bygde omgivelsene mennesker som har falt ut av samfunnet? Hva er viktig å ta hensyn til når man bygger institusjoner som ta vare på disse menneskene?

Avdelingsdirektør Gisle Erlien i Statsbygg forteller om hva Statsbygg har ønsket å få fram i utstillingen. Seniorrådgiver i Justisdepartementet, Inger Marie Fridhov, og arkitekt Øyvind Mo tar oss deretter med på en omvisning der de legger vekt på hvordan bygde omgivelser påvirker mennesker som er i en vanskelig livssituasjon. Fengslene skal samtidig være en straffeanstalt med avskrekkende effekt og en rehabiliterende hjelpeinstitusjon. Fengselsarkitekturen forteller mye om synet på straff i den tiden de ble bygget.

Arbeid pågår!
Utstillingen «Arbeid pågår!» i DogA viser hvordan staten har preget vårt hverdagsliv gjennom utforming av byer og tettsteder. Statsbygg er representert i utstillingen ved et utvalg bygninger som bl.a. høyskoler, tinghus, museer og kulturbygg samt fengsler og barnevernsinstitusjoner. Utstillingen varer frem til 28. september.