Dette går frem i en undersøkelse utført av Statsbyggs HR-avdeling. HR-sjef Jan Ombudstvedt mener de gode resultatene skyldes at Statsbygg tar studentene på alvor. – Vi lar studentene bryne seg på arbeidsoppgaver de kan forvente seg senere i karrieren, forteller han. –Da er det viktig å sørge for at de får god oppfølging, både fra nærmeste leder og fra tildelt fadder.

Relevante oppgaver
NMBU-studenten Fredrik Høgestøl er fornøyd med oppfølgingen han får i Statsbygg. – Fadderen min har synkronisert ferien sin med min, så jeg alltid skal ha mulighet til å ta kontakt hvis det er noe, forteller han. Fredrik spesialiserer seg innen jordskifte, og har internship i Statsbyggs strategi- og utviklingsavdeling.

– Jordskifte er en salig blanding av jus, økonomi og prosjektledelse, forteller han. - Jeg er overrasket over at det er så mange oppgaver som er relevante for meg i Statsbygg! I sommer har jeg fått jobbe med mange interessante prosjekter, som for eksempel saksbehandlingsvurderinger fra 22. juli-minnesmerket, konsekvensutredning av eiendomskjøp på Ås og erstatningskategori for et oppkjøp i Oslo.

Sosialt
I tillegg til å legge forholdene til rette profesjonelt, har HR-seksjonen også lagt vekt på at studentene skal ha et fellesskap seg i mellom. I tillegg til kjernefunksjonene i Statsbygg er det også studenter som jobber i støttefunksjoner som HR, økonomi og kommunikasjon. To studenter har som jobb å støtte opp under internship- programmet, både med praktisk arbeid på Statsbyggs hovedkontor, men også å arrangere sosiale treff etter arbeidstid.

– Å ha en arbeidsplass der det sosiale også er vektlagt er viktig, mener Ombudstvedt. – Å møtes etter arbeidstid er en god måte å lære mer om forskjellige faglige tilnærminger i Statsbygg – man lærer i tillegg til å ha det hyggelig med kolleger!