Hallgeir Gården har i 11 år har hatt fokus på inneklima og energisparende tiltak ved skolen. Strømforbruket er redusert med 20 prosent og skolens inneklima er betydelig forbedret. Man sparer strøm, penger og miljøet.

Gården startet med enøk-arbeidet på skolen for 11 år siden. Besparelsene startet med å erstatte inneffektive lysarmaturer med nye og mindre energikrevende.

Oppvarmingen av hvert enkelt klasserom og kontorer styres i dag ved hjelp av PC og ”elektronisk vaktmester”. Dessuten ble hoveddørene i bygningene skiftet ut, noe som ble tjent inn igjen den første vinteren.

Skolen er nå tilknyttet fjernvarme fra søppelforbrenningsanlegget i Trondheim og benytter såkalt ”grønn strøm”. Det vil si strøm med opprinnelsesgaranti fra fornybar energi.

Høsten 2007 ble ny idrettshall på totalt 2600 kvadratmeter tatt i bruk. I de nye lokalene måles CO2-nivået.

Gården er opptatt av både store og små forbedringer og han er ikke redd for å repetere for elever og andre hvor mye de sparer ved å slå av lyset i rom som det ikke oppholder seg folk i.

Fjordkraft deler hvert år ut en pris til den bedriften eller institusjonen blant kundene som har gjort mest for å spare strøm.

KVT står for Kristen Videregående skole i Trøndelag. Skolen har ca 480 elever på Tiller utenfor Trondheim. Bygningsmassen utgjør totalt 6600 kvadratmeter.