Det er Universitet i Agder som inviterer til fornybar energiseminar i Grimstad 31. mai. Dette er det andre seminaret om fornybar energi som universitet arrangerer. Det første ble arrangert i 2009.

- Seminaret vil blant annet omhandle ulike aspekter ved fornybar kraftproduksjon – solcelleteknologi, vannkraft, vindkraft og innovasjon, opplyser Anne Gerd Imenes hos Teknova til vvs-forum.no.
Teknova, Universitetet i Agder, Agderforskning, Kristiansand kommune, Elkem og Metallkraft arrangerer sitt seminar i Kristiansand 1. juni. Her blir det fokus på solcelleteknologi knyttet opp til den aktuelle industrien.

- Det er det første seminaret av denne typen som arrangeres på Sørlandet. Dette ser vi på som naturlig siden flere store internasjonale bedrifter har tilhold her. Man ønsker å promotere dette som en viktig industri for Norge, opplyser Anne Gerd Imenes.

Det har vist seg at det kan være vanskelig å få buken av solceller til å bli lønnsomt i Norge, men vi har store muligheter til å levere teknologi og produkter til det internasjonale markedet. Av den grunn er seminarene viktige.

- Seminarene utføres md henblikk på kompetanseheving og formidling av kunnskap samt innovasjon og marked for fremtidens teknologi, sier Imenes.

Fullverdig program finns på www.solenergi.no/arrangement