The Thief har 119 rom og det vil si 119 forskjellige gjester.

The Thief ble nylig valgt inn på «The Hot List 2013» i mai-utgaven av det prestisjefylte magasinet Condé Nast Traveler. På Integras  årsmøte nylig  kunne Marius Rønneberg Aurstad, avd.leder Products & Support, Siemens AS og Jostein Nornes, The Handyman på The Thief Hotel fortelle mer om hvordan de hadde jobbet med prosjektet og kommet frem til dagens løsning for romkontroll.

The Thief Hotel satte flere krav til leveransen. Det gikk på, sømløs kommunikasjon mellom bookingsystem og SD-anlegg, fleksibilitet, bruk av energi på rett sted, til rett tid, inneklima av høyeste kvalitet, og muligheter for brukerpåvirking.

Avansert system
Løsningen består av et betjeningssystem/SD-anlegg. Desigo Insight med webserver og kommunikasjon mot Choice sitt bookingsystem via XML.

- Kommunikasjonen med bookingsystemet gjør at vi kan sette alle rom som ikke er i bruk i økonomistatus, slik at de ikke bruker mer energi enn nødvendig. Når et rom bookes, starter oppvarming og luftkvaliteten heves. Systemet endrer status når gjesten sjekker inn og ved ankomst til rommet. Betjening av SD-anlegget skjer via web. Hotellets vvs-systemer er utstyrt med standard automatikk. Energioppfølgingssystemet er webbasert. Alle systemer er aktive ved behov og passive når det ikke er behov og kan fjernbetjenes og programmeres av Siemens’ ingeniører, forteller Marius Rønneberg Aurstad, avd.leder Products & Support, Siemens AS

Nytt romkontrollsystem
Hvert rom er utstyrt med et nytt romkontrollsystem, Desigo Total Automation (TRA), som
er tatt i bruk i Norge for første gang. Systemet kombinerer styring av varme, kjøling, lys og persienner i ett og samme system.

Dette gir mulighet for helhetlig styring med tanke på komfort, energi og økonomi. Systemet benytter bransjestandarder for kommunikasjon (BACnet, KNX, DALI, Enocean) og designet med tanke på fleksibilitet og energieffektivitet. Med et bryterpanel ved seng og i gangen kan gjesten styre lys og klima.

Høy grad av service
-Systemet kan også fjern betjenes fra Siemens og dette gir en helt en helt annen grad av service, forteller Nornes i The Thief Hotel.
- Noe av det som har vært en utfordring for hotellet er betjeningspanelet som kan skape litt forvirring hos noen gjester. The Thief bruker et spesialdesignet panel de selv har vært med å utvikle og det har vært en del diskusjoner rundt tekst/språk/symboler for å gjøre det mest mulig brukervennlig og logisk.

Integratorrollen viktig
-Vi er godt fornøyd med systemet og får gode tilbakemeldinger fra gjestene. Til Integras medlemmer vil jeg påpeke at integratorrollen er særdeles viktig og at denne kommer tidlig inn i prosessen. Det er ofte avgjørende for et vellykket resultat, påpeker Nornes.

Hotellet er bygget i henhold til TEK 07 og er miljøsertifisert i henhold til ISO 14001.

Hotellet er et B-bygg. Det er tilknyttet fjernvarme og kjølesystem basert på sjøvarmepumpe