Skanska er hovedentreprenør for det som både er en utbedring og utvidelse av Midtbygda skole. Totalt dreier det seg om ca 8.000 m2 skolebygg. Byggearbeidene startet våren 2010 og skal være ferdig til skolestart i 2011. Røyken Eiendom AS er byggherren, skriver Innodesign.no. 

Multiconsult-miljøet har så å si hatt eneansvaret for prosjekteringen av Midtbygda skole. Link Signatur har tegnet skolen, Link Landskapsarkitekter står for det landskapsmessige, og Multiconsult Drammen har ansvaret for bygningsteknikk, VVS, elektro, geoteknikk, prosjektledelse med mer. Alle tilhører de som kjent Multiconsult-konsernet. 

På tross av at de forskjellige fagavdelingene på oppstarttidspunktet var BIM-noviser og bruker flere ulike CAD-verktøy i sin prosjektering, valgte BIM-ansvarlig Thor Ørjan Holt å realisere prosjekteringen gjennom IFC-utveksling og samordning av fagmodellene på BIM-måten. En modig avgjørelse. Det kunne i verste fall medført betydelige problemer da de ulike verktøyene fortsatt ikke støtter IFC like godt, og fremgangsmåten var ny for de fleste. 

Men Multiconsult visste hva de gjorde. De valgte å se på det som en investering i BIM-kompetanse. Starten på prosjektet ble en ukes intensiv «on-the-job» BIM-trening der alle faginvolverte deltok og grunnlaget lagt for metodikk og prosess videre. BIM medfører som kjent en kombinasjon av teknologi, metoder og prosessrutiner, så alle verktøy og leverandører ble også inkludert i opplæringen.

Les hele artikkelen på Innodesign.no