Siggerud skole og Siggerud barnehage i Ski kommune skal delvis rives og erstattes med nye bygg. Både det nye skolebygget samt barnehage skal bygges etter passivhusstandard.

Den gamle delen av skolebygget som skal stå igjen, skal etterisoleres og oppgraderes til lavenergistandard, skriver Ski kommune på sine hjemmesider.

Det er NCC Construction AS som har fått oppdraget av Ski Kommune å bygge Siggerud skole og Siggerud barnehage.

Oppdraget utføres som en totalentreprise og arbeidene vil pågå i perioden 1.7.2011 – 1.7.2013.

Sweco Norge AS er engasjert som prosjekt- og byggeledelse, samt at de innehar rollen som koordinator.

Skolen er en 2-parallell 1-10-skole som etter utvidelsen vil være dimensjonert for 500 elever og ca. 50 ansatte. En ny barnehage med 5 avdelinger er også en del av prosjektet. Forprosjektet for skolen ble levert 27.september.

Ski kommune har som mål i Klima- og energiplanen 2009-2013 å redusere energibruken og øke andelen fornybar energi i kommunale bygg. Både skole og barnehagen vil bli forsynt med fornybar, vannbåren varme der energien kommer fra 22 stk 200 meter dype borebrønner.

Både skole og barnehage skal være i drift mens rehabiliteringen pågår. Derfor deles prosjektet inn i tre trinn.

Ski kommune har vedtatt en klima- og energiplan for å møte miljøutfordringene. Ski har derfor laget en klima- og energiplan med ca 50 tiltak innen energi, transport, avfall, holdninger, landbruk og klimatilpasning for å møte utfordringen.