Skanska skriver i en pressemelding at det er det seneste året blitt igangsatt færre boligprosjekter og næringsprosjekter, og dette viser seg i en redusert omsetning i halvårsregnskapet.

Totalt omsatte Skanskas norske virksomhet for 4,86 milliarder kroner i første halvår i år, mot 6,06 milliarder i samme tidsrom i 2008. Driftsresultatet i perioden har falt fra 307 millioner kroner til 204 millioner, mens resultatet før skatt er gått ned fra 356 millioner kroner til 186 millioner, som gir en resultatmargin på 3,8 prosent.

For Skanska Norge, som omfatter entreprenørvirksomheten, er omsetningen falt fra 5,77 milliarder kroner til 4,75 milliarder, men driftsresultatet er bare ned 12 millioner kroner til 173 millioner.

Skanska Bolig tapte 13 millioner i årets seks første måneder etter en omsetning på 289 millioner kroner, mens entreprenørvirksomheten bidro med 199 millioner kroner før skatt.

- Vi har hatt en god utvikling i en rekke enkeltprosjekter som bidrar til et godt driftsresultat sett i lys av nedgangen i volum. Organisasjonen er nå tilpasset et redusert aktivitetsnivå, og vi har gjort en rekke grep som skal sikre vår komkonkurransekraft fremover, uttaler konserndirektør Petter Eiken i Skanska AB i pressemeldingen.

Eiken mener de skal ta med seg at det er positive signaler i markedet. Boligsalget er kommet i gang igjen, som vil føre til at boligprosjekter kommer i produksjon.

- Det er også en rekke offentlige byggeprosjekter å konkurrere om, og selv om priskonkurransen er tøff, er anleggsmarkedet generelt godt, sier Eiken.