Løren er Oslos største utbyggingsområde, mindre enn tre kilometer fra sentrum. Her utvikles og byges nye boliger, kontorer, grønne områder og kommersielle områder. Området ligger nær Ring 3 og er også lett tilgjengelig med offentlig transport, til fots og på sykkel.

Et helhetlig miljøfokus
I tillegg til å bli sertifisert som et BREEAM-bygg, er Parallell også utviklet med Skanskas patenterte kjølingssystem Deep Green Cooling. Samtidig har Skanska også til hensikt å WELL-sertifisere bygningen. WELL er basert på medisinsk og vitenskapelig forskning og er basert på hvordan det byggede miljøet påvirker mennesker og kombinerer beste praksis innen design og konstruksjon.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller Direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av kontorbygget starter umiddelbart, og skal ferdigstilles våren 2020. Byggekontrakten har en verdi på 418M NOK og vil inngå i Skanska Norges første ordrekvartal i 2018.

- Vi ser fram til å komme i gang med byggingen. I dette prosjektet har vi som entreprenør bidratt med kompetanse og erfaring allerede i utviklingsfasen. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh.