- ByggeSak Norge AS vil være et landsdekkende foretak som vil bistå kommuner, entreprenører, boligprodusenter og andre i bygg- og anleggsbransjen, med høy kompetanse og kvalitet på søkerfunksjon, prosjektering, kontrollfunksjoner og rådgivning med hensyn på lov- og forskrift, sier Sigurd Hoelsbrekken.
- Vår bakgrunn og kompetanse er grunnlagt i, foruten formalkompetanse, lang erfaring fra byggeprosjekter, arkitekt- og ingeniørvirksomhet, offentlig forvaltning og myndighetsutøvelse.

Fagområder
Foretaket har som målsetting å dekke søkerfunksjonen for de fleste typer byggeprosjekter i Norge, skal, blant annet gjennom god kommunikasjon med kommunene samt en løpende videreutvikling av deres styringssystem, lede sine kunder på en god og effektiv måte fram til byggetillatelse og ferdigattest.

- Vi skal også stå for faglig opplæring av bygg- og anleggsbransjen. ByggeSak Norge AS vil holde fagkurs rundt om i hele landet, og målet er å tilby rimelige kurs med høyt faglig nivå på aktuelle temaer. Jeg vil være hovedansvarlig for kursvirksomheten i ByggeSak Norge AS, sier Hoelsbrekken.

ByggeSak Norge AS vil også bistå kommuner med å utarbeide kontrollsystemer og være behjelpelig med å etablere tilsyn. Foretaket vil også kunne etablere eller kvalitetssikre KS-systemer for foretak som trenger bistand til dette, og de vil inneha sentral godkjenning for overordnet ansvar for uavhengig kontroll. Foretaket vil også bedrive prosjektering innen fagområdet brannkonsept.