Resultatene for konsernets andre finanskvartal (avsluttet 31. mars) viser rekordoverskudd. De tre divisjonene i Siemens (industri, energi og helse) økte sitt samlede overskudd med hele 100 prosent til 3,7 milliarder euro.

Ordreinngangen er også formidabel. Den viser en vekst på hele 28 prosent til 20,6 milliarder euro i perioden.

- Vi leverer enestående resultater med en bred ordrevekst på alle områder. Nå hever vi våre resultatprognoser for året, sier toppsjef Peter Löscher i Siemens.

Grønn vekst
Den sektoren som vokser sterkest, er energi. Og da spesielt innen grønne produkter og løsninger. Dette handler om alt vindturbiner til elektriske nettløsninger som Smart Grid. Sektoren opplevde en ordreinngangsvekst på 51 prosent til 9,2 milliarder euro.

Et eksempel fra Norge som bidrar til vekst innen energi, er leveranser av en komplett elektrisk forsyningsanlegg i Hammerfest. Avtalen på 250 millioner, som er inngått med Eni Norge, vil forsyne både oljeplattformen Goliat befolkningen i Hammerfest med elektrisk kraft.

Ordreinngangsveksten i sektorene industri og helse var på henholdsvis 22 og 6 prosent.

Siemens sin totale portefølje av grønne produkter og løsninger representerer over en tredjedel av selskapets totale omsetning.

Fremgangen vil fortsette
Kvartal etter kvartal har Siemens nå hevet sine resultatprognoser og spådommer om fremtidig vekst og resultater.

Selskapet gjør ikke noe unntak denne gangen og hever sin prognose for overskudd for hele 2011 til minst 7,5 milliarder euro, tilsvarende 60 milliarder kroner.