Fra før har SGP Varmeteknikk i en årrekke vært eksklusiv representant i Norge for Alfa Lavals varmevekslere og kundesentraler til det norske VVS og fjernvarmemarkedet. .

- Dette er et spennende marked hvor Alfa Laval og SGP Varmeteknikk har mye å tilby sier avdelingsleder i SGP, Petter Dønnestad. - Gjennom Alfa Lavals ”parts & service” spekter kan vi nå tilby et stort antall ettermarkedstjenester rettet inn mot varmevekslere, fortsetter Dønnestad. Disse løsningene inkluderer;

• Renseløsninger for loddete platevekslere og større pakningsvekslere av alle typer, såkalte ”Clean-in-Place” løsninger. Disse løsningene består av både utstyr for å gjennomføre renseprosessen og ulike typer rensevæsker for å rense vekslerene.
• Nye pakningssett for pakningsvekslere
• Komplette paknings og platesett for pakningsvekslere
• Rense og kontroll tjenester for komplette platesett for pakningsvekslere med gjennomlysing og kontroll av den enkelte plate

- Det som gjør produkttilbudet ekstra spennende er at Alfa Laval i dag kan tilby nye pakningssett ikke bare for samtlige av Alfa Lavals produkter, men kan stort sett dekke samtlige pakningsvekslere på markedet. Dette gjør det enkelt for kunden ettersom han kan få hjelp til alle sine vekslere hos oss avslutter Petter Dønnestad.

Gamle, igjengrodde varmevekslere er en økende utfordring i Norge ettersom mengden av installerte varmevekslere øker i takt med fjernvarmeutbyggingen. Unnlater man å rense sine varmevekslere får man redusert varmeoverføring, økt trykkfall og økt fare for korrosjon i tillegg til økte hygieneproblemer i eksempelvis tappevannsvekslere. Alfa Lavals rensevæsker er alle biologisk nedbrytbare.