Tankene leveres med 50 eller 100 mm PUR- skumisolasjon som gir en overlegen isolasjonsevne i forhold til tradisjonelt mineralull (0,029 w/m2k). Isolasjonsevnen i Akva tanken tilsvarer opptil ½ meter tradisjonell mineralull. ”Akvaterm-tanken er noe av det viktigste som har skjedd innen vedfyrte sentralvarmeanlegg de siste årene – nettopp på grunn av den overlegne isolasjonsevnen – og dermed at en bevarer energien i varmeanlegget inntil energien skal benyttes” sier produktansvarlig Reidar Evensen i SGP.

Tankene kan også utstyres med flenset kobberspiral for direkte veksling/forvarming av tappevann. - At kobberspiralen er flenset gir en utrolig fleksibilitet i forhold til ettermontasje og service på tanken i forhold til de tradisjonelt sveisede spiralene sier Reidar Evensen i SGP.

Videre er tanken mantlet med lakkert stålplate slik at den både fremstår som et utseendemessig flott produkt samtidig som produktkvaliteten er svært høy.

SGP vil lagerføre enkelte modeller på sitt lager i Sandvika, mens andre – deriblant de ovale Akvantti vil være bestillingsvare med hurtig leveranse.

De mindre Akvasan tankene (500 og 700 liter) er beregnet for anlegg der tilgjengelighet er vanskelig. Disse er utstyrt med 50 mm PUR-skum isolasjon og er designet for å komme inn de fleste normale døråpninger. En har ved større akkumuleringsbehov naturligvis mulighet for å koble flere tanker sammen.

Samtlige tanker kan naturligvis utstyres med el-kolbe dersom anlegget skulle kreve en backup/sommerdrift.
- SGP står for vannbåren varme og har gjennom sine nesten 80 år i bransjen som leverandør av internasjonale merkevarer til VVS-bransjen stor erfaring med å identifisere kvalitetsprodukter. SGP leverer alt til små og store vannbårne anlegg sier daglig leder Jo Helge Gilje i en pressemelding.