- Dette har noe med hele bransjens renommé å gjøre, sier han VVS-Forum. Prisboka som rørgrossistene serverer er det svært få som benytter seg av, kanskje noen av de minste bedriftene.

- Nesten alle i bransjen bruker bruttopris- og rabattsystemet, pluss gjør påslag. Og det blir pris mot kunden.

Han er lite imponert over argumentet fra rørgrossistene at rørleggmestre ikke kan regne.

- Der tar de feil. De fleste er rørleggermestre kan prosentregning. Man må jo være mester for å drive. Grossistene dekker seg bak dette argumentet for å slippe å gå bort fra prisboka, sier han.

Dermed blir det for mange produkter med store gap i prisene, en forskjell som gjør bransjen useriøs.

- Media har sett gapet og bruker nå dette mot bransjen og vi ender opp med å gi et useriøst inntrykk mot kundene.

- Vi håper at rørleggere kan ta mer for sin timepris enn varierende priser på det samme materiellet og utstyret. Dette vil ha den fordel at det ikke er så interessant for varehus å selge slike artikler, herunder Ikea, Maxbo mer flere, sier Eneresen.

- Samtidig ser vi at mer og mer av vareflyten vi hadde er på vei tilbaketil rørleggerbedriftene pga bedre kvalitet, og at rørlegger bruker kun godkjente varer, fastslår han fornøyd.


- NRL er nå i dialog med grossister og har sendt ut en høring til rørleggere om nettopriser. Nå vil vi sette trykk på å få tilbakemeldinger fra medlemmene. Dette vil være grunnlaget for å gå videre med prosessen om å få til nettopriser, sier formannen i Norske Rørleggerbedriftes Landsforening.

- Jeg tror at dette tvinger seg frem og at rørlegger vil ha et bedre prissystem. Ingen taper, verken kundene, grossistene eller rørleggerbedriftene. Men det hele vil gi bedre renommé rundt bransjen, fastslår Enersen.