Korsbakken Trading, som blant annet forhandler velkjente Damixa, har faktisk en volumøkning på kransalg på fire prosent så langt i år. Pengemessig ligger selskapet ca. 10 prosent under fjoråret og det kommer altså av at forbrukerne ofte kjøper kraner som er noe lavere priset.
- Så lenge vi holder volumet oppe, så får vi være tilfreds. Markedet for boligbyggingen har jo endret seg, påpeker en fornøyd Korsbakken.

- Ser dere noen endringer i markedet?
- I forhold til antall henvendelser vi får for øyeblikket, tyder alt på at bunnen i markedet kan være nådd. Det går nok mot lysere og bedre tider i byggebransjen, men det vil ta tid før vi får full aktivitet igjen. Av den grunn er vi også optimister for fremtiden.

Korsbakken Trading lanserer to nye kraner, som begge er tatt godt i mot. Damixa Clover og velkjente Arc, som har kommet i ny drakt, betyr økt salg. Arne Korsbakken forklarer:
- Clover består av en hel serie kraner. Det dreier seg om god, dansk design som betyr at kranene er stilrene, enkle å bruke og enkle å rengjøre. Samtidig er kranene miljøvennlige. Clover leveres med såkalt eco-save, som betyr at kranen kan innstilles på maks vanntrykk ved montering. Det gir store miljøbesparelser og gir familier med stort vannforbruk en økonomisk gevinst.

- Hva med Arc?
- Kranen kommer i ny innpakning ved at det grå dekslet er byttet med en hendel i krom. Denne kranen har et litt annerledes utseende og er et flott blikkfang på kjøkken og badet, sier Korsbakken.
Korsbakken Trading teller nå 15 ansatte og har et budsjett for 2009 på 59 millioner kroner. Det er forventet at man kommer et par millioner kroner under dette, men det opprinnelige budsjettet er likevel ikke revidert.

- Fornøyd med responsen under Bygg Reis Deg?
- - Ja, vi er tilfredse. Vi har fått impulser fra forbrukeren og vi har på vår side fått presentert vårt sortiment både til bransjen og til kundene. Blant annet har våre nye servanter med underskap slått godt an. Mange har ønsket seg et lite skap knyttet til servanten, for å få oppbevart toalettpapir, såpe og annet man trenger på badet.