- Og hva er vel mer troverdig enn når det er rørleggere selv som anbefaler og går god for en løsning, spør han retorisk. 

De starter med seks rørleggere som får status som ambassadører, men Henriksen ser ikke bort fra at de øker med flere etterhvert.

- Og vi har jo andre systemer enn Sanipex også, så det kan hende vi også løfter fram de på samme måte ved å inngå en avtale med flinke folk som sverger til våre løsninger. 

Hovedmålet, er at de kan hjelpe Armaturjonsson med å nå ut med budskapet i deres daglige arbeid.

En verdi for begge parter

- Vi er ikke så mye på byggeplass, mens de er ute hver dag. Dermed kan de få til så mye mer enn vi kan få til, ved at rørleggeren snakker til rørleggeren. Ambassadørene har også veldig yrkesstolthet og er estetikere i jobben. Når de i tillegg viser de at de benytter Sanipex og at de er glade i systemet, er det gull verdt for oss å kunne knytte dem til oss. Og forhåpentligvis vil det være en verdi for dem også, mener Henriksen. 

Han føyer til at flere av ambassadørene er kjent fra før, blant annet gjennom synlighet på sosiale medier, og noen mindre kjente. Nye ambassadører vil sikkert komme til på andre deler av Armaturjonssons sortiment, som  vil få en annen form for oppmerksomhet tilpasset det sortimentet de er ambassadør. for.Men felles for dem alle, er at de er svært dyktige i sitt fag og er storforbrukere av Sanipex.

- Vi har ikke gjort dette før, så veien blir litt til mens vi går. Men det viktigste er å få noen gode kontaktpunkter til brukerne av systemet. 

Saken fortsetter under bildet: 

Armaturjonsson + Skedsmo vgs.jpg
Bilde: Fra venstre produktsjef sanitær i Armaturjonsson,  Fredrik Henriksen, her sammen med Rune Kirkerud og Lars Johansen fra Skedsmo videregående skole under VVS-dagene.

Gullforgylt tang

Ambassadørene får en oppmerksomhet i form av hver sin tilrettelagte, unike koffert – med blant annet med gullforgylt tang. Dette utstyret blir deres signatur. 

- Vi ønsker med det å vise at vi gjør litt ekstra stas på dem, som takk for at de stiller opp. I tillegg har vi lagd en egen ambassadør-logo som blir trykt på klærne. De skal jo selvsagt reklamere for sine egne bedrifter også, så logoene er små og diskré - men likevel synlige nok til å fortelle at dette er en av de håndplukkede. Det blir veldig spennende å se hvordan dette utvikler seg og hvordan samarbeidet fungerer i praksis framover.

Perfekt teststasjon

I tillegg til at ambassadørene skal framsnakke Sanipex, vil de også bli trukket tett til Armaturjonsson når det blir utviklet et nytt eller et forbedret produkt. 

- Ja, vi vil gjerne at de kan være behjelpelig med å teste litt og komme med utbedringsforslag underveis. Vi tester produktene mye i rigg, mens de tester og bruker det i «real life». Da må det fungere og det må være ordentlig, slik at de kan gå god for løsningen. Det er den perfekte teststasjonen vi kan oppnå. En ting er hva man kan skrive inn i en teknisk manual, men så ser det ikke alltid sånn ut når man kommer på byggeplass. Da er det selvsagt viktig at det fortsatt fungerer som tiltenkt uten at man behøver å «jukse» det til. 

- Det er viktig for oss å få de helt ærlige tilbakemeldingene innimellom, og det får du av en rørlegger!

Fornøyde rørleggere

Even Tveter som driver Tveter Rørservice synes det er flott å bli satt pris når man er en god kunde. 
- Jeg har brukt Sanipex i snart 18 år, og har aldri hatt en vannlekkasje med dette systemet. Det som også er bra at jeg kan bruke det samme verktøyet i kofferten på varmesystemene til Armaturjonsson.Noen mener det er negativt at man må bruke verktøy, det synes ikke jeg, sier Tveter. 

Både Even og Michael Erlandsen avslutter med å si at det er stor stas å bli valgt ut som ambassadører.