- Fordelen med vannmantlet vedovn er at du varmer vann for overføring til vannbårne varmeanlegg i boligen og for lagring på akkumulatortank for senere bruk, forteller Asgeir Bergli hos Arne Bergli AS, til VVSforum.no.

Han beskriver at en vannmantlet vedovn bør ha en virkningsgrad på 80 % eller mer.

-  Vår Rolls Roys ovn heter Caron Aqua og har en virkningsgrad på hele 89,6 prosent og er vår bestselger, legger han til.

Han mener at deres nye Aquafire er en prisgunstig og effektiv vannmantlet frittstående vedovn, og leveres i fire størrelser, henholdsvid 7 - 12 - 17 og 21 kW,  samt i fire farger.

Fra disse ovnene går mellom 75 til 80 prosent av effekten til vannsystemet, og resten til luft. De har kjølespiral og eksternt til-luftuttak som er standard på alle modellene, noe som er en forutsetning for sikker og effektiv fyring. Virkningsgraden oppgis til 80 prosent.

Maks vedlengde på Aquafire 7 og 12 er 35 cm og 55 cm på Aquafire 17 og 21.

- Vi har i dag 5 forskjellige vannmantlede vedovner i sortimentet med effekter fra 8 til 21 kW, hvor av ca. 70-80 % overføres mot det vannbårne systemet i boligen.

Asgeir Bergli sier at alle de vannmantlede vedovnene som selskapet leverer gir varmt vann til vannbårne gulvvarme eller radiatoranlegg.

- Det er en fordel hvis meste parten av effekten som ovnen produserer går til vann/vannbårne systemet, sier han og trekker frem at de nye Aquafire som har en effekt på 12 kW, og 10 kW går til det vannbårne system og 2 kW til luft i rommet hvor ovnen er plassert.

- Interessen for vannmantlede vedovner har vært bra siden vi begynte å selge disse i 2010, sier Bergli. 
         
- Siden 2010 da vi startet med vannmantlede vedovner har vi levert ca. 100 slike vedovner, både frittstående og innbygget, spredt over hele landet. Mange kombinerer vannmantled vedovn sammen med varmepumpe, el-kassett eller solvarmeanlegg, sier Asgeir Bergli og avslutter med å fortelle at alle  vannmantlede vedovner produseres i Tyskland, Polen og Tsjekkia, land som er kjent for god industriell kvalitet.