Det er berøringsfrie armaturer og urinaler på restaurantenes toalettrom, hvor det er installert den nye betjeningsplaten Geberit Sigma80 med LED-belysning på toalettet til gourmetrestauranten 13, som går over to etasjer og som vender ut mot elva. Denne betjeningsplaten er laget for de som ønsker det aller beste. Den speilbelagte glassplaten ser nærmest ut til å sveve i rommet og har en magisk dybdeeffekt. Platen er berøringsfri på grunn av at man skal slippe fingermerker på den blanke overflaten.

Maksimal hygiene
- Geberit Sigma80 har lekkert design, gir maksimal hygiene, er berøringsfri og har automatisk WC-skyll, forklarer seniorkonsulent hos Geberit AS, Arvid Aalen overfor www.vvs-forum.no.

Den nye betjeningsplaten er vinner av Red Design Award 2012 og vinner av IF Design Award.

Akkurat som de øvrige Sigmamodellene er den nye betjeningsplaten kompatibel med alle innbygningssisterner i serien.  Det er like enkelt å installere Sigma80 som de andre betjeningsplatene. Den nye platen er beregnet på betjening av et system med dobbeltspyling, men i stedet for en liten og stor knapp er betjeningsplaten utstyrt med to lysstriper av ulike størrelse. For å utløse spylingen vinker man bare raskt med hånden foran den lange eller korte stripen. Resten fikser styringselektronikken, som er integrert i platen.

Saken fortsetter under bildet:

Slik ser den berøringsfrie betjeningsplaten Geberit Sigma80 ut.

- Platen er moderne og banebrytende, svært hygienisk og meget brukervennlig. Dette har utbyggerne i Fredrikstad forstått og håpet er nå at flere etter hvert vil se alle fordelene med den nye betjeningsplaten, sier Arvid Aalen.

En vellykket fusjon
I Dampskipsbryggen 12-14 og Storgaten 3 i Fredrikstad er det også benyttet IR urinalteknologi i restaurantdelen. Bare det beste har vært godt nok for nybygget i Fredrikstad, som også vil inneholde kontorlokaler, treningssenter og leiligheter når alt står ferdig.

- Restaurantenes forskjellige stil gjenspeiles i toalettrommene og alt det sanitære er tilpasset de ulike stilartene i bygget, påpeker Aalen.
Hovedmarkedet for den nye betjeningsplaten Sigma80 er offentlige bygg, hoteller og restauranter, men passer også fint i private hjem.

- Sigma80 er en fusjon av avansert teknologi og minimalistisk design, sier seniorkonsulent hos Geberit, Arvid Aalen.