- Vi starter gravingen midt i februar og vil nok holde på til langt ut i 2010, forteller daglig leder i Bio Varme Sarpsborg, Egil Erstad til vvs-forum.no.

Samtidig som det graves grøfter til fjernvarmeanlegget, så vil kommunen benytte muligheten til å oppgradere vann- og avløpsnettet. Dette gjøres for å spare penger og for at byens innbyggere skal få færrest mulig problemer i anleggsperioden.

Varmeleveransene til kundene i Sarpsborg sentrum skal etter planen komme i gang i oktober 2010 og alt skal være ferdig og i bruk i løpet av 2011. Selve varmen skal gå i rør og varmen kommer fra en varmesentral som ligger inne på Borregaard Fabrikkers område.
- Det er kun inngått en håndfull avtaler, men det jobbes kontinuerlig md å skaffe flere kunder, opplyser Erstad.
Beboerne i Sarpsborg sentrum blir tilbudt lavere energipris enn det de betaler i dag. Kundene kan selv velge om de ønsker rabatt i forhold til strøm eller olje. Det er også mulig å sikre seg såkalt maksimalprisavtale.

Sarpsborg kommune har jobbet med fjernvarmeanlegget i flere år. Sarpsborg ønsker å få betegnelsen miljøby og en by som tenker fremtidsrettet. Fjernevarmen er et tiltak som skal sikre nettopp en slik status.

Fjernvarmeprosjektet finansieres gjennom et tilskudd på ni millioner kroner fra Enova, tilskudd fra eierne av Bio Varme Sarpsborg og lån fra DnB Nor.