Våtromsdagene 2012 arrangeres i samarbeid med SINTF Byggforsk, og blir på avviklet på Quality Hotell på Økern i Oslo.

Med overskriften ”Søknadsfrie baderom – ingen ulykke” starter Øivind Rooth i Direktoratet for Byggekvalitet foredragsserien tidlig på ettermiddagen 26. april. Rooth minner om at forskrifter og våtromskompetanse gjelder også etter 1. januar i år og han vil vektlegge at man har en felles utfordring i å kommunisere dette til kundene.

Bygges marerittbad
Deretter skal Roy Malmo Nilsen fra Anticimex i ilden. Han stiller det retoriske spørsmålet ”Tror jeg et søknadsfritt regime vil påvirke utviklingen?” Malmo Nilsen vil komme med nedslående fakta fra en fersk undersøkelse som viser at det fortsatt bygges marerittbad. Han lurer på hvilke feil som gjøres, hvem gjør feilene og minst hvem får regningen?

”5 tanker i hodet på en gang”. Det er budskapet fra Anders Kirkhus i SINTEF Byggforsk. Kirkhus vil fokusere på sammenhengen i Plan- og bygningsloven. Anders Kirkhus skal også si noe om tilgjengelighetskravene i BVN i et annet foredrag.

Universell utforming
Før det legges opp til en vil Arne Lykke fra If Forsikring si noe om FG-kravene til vannstoppere og Lykke legger til: Hvorfor går GF-kravene lenger enn forskriftene og med en ordbruk egnet til å irritere og forvirre?

Etter den times lang pausen vil Tone Rønnevik fra Direktoratet for byggekvalitet fortelle hva tilgjengelighetskrav og universell utforming av baderom.

Trond Bøhlerengen fra SINTEF Byggforsk skal fundere på om vi må løse den gordiske knuten knyttet til våtrom i boliger. - Hvordan bygge slik at kravene tilfredstilles, spør Bøhlerengen.