- Mange Rørleggere har for vane å kjøpe litt her og litt der. Tenk heller på å kjøpe hele systemer. Det er mer rasjonelt og økonomisk, sier Nordisk produktsjef Finn Olaussen i Uponor.

- Og ikke minst er det tryggere og lettere, legger han til.

Uponor AS er leverandør innenfor Tappevann, Boligsprinkling, MLCP (Unipipe), Gulvvarme, Gass, Kulvert og Snøsmeltesystem.

Han forteller at prosjektavdelingen i Uponor i Vestby har mer å gjøre nå enn for ett år siden. Det er mange flere som regner på samme prosjekt enn tidligere, og avdelingen har derfor mye mer å gjøre nå enn i 2008.

Og for Uponor er det god aktivitet på store prosjekter som fortsatt som utgjør bra volum.

- Et av våre satsningsområder gjennom 2009 er å tilpasse våre rørsystemer til større anlegg.

- Tradisjonelt har våre samarbeidspartnere vært grossister og rørleggerfirmaer. Dette er fortsatt de viktigste samarbeidspartnerne. Men vi ser at de fleste avgjørelser allerede er tatt når vi kommer inn i prosjektet.

- For å få større aksept for våre løsninger i store prosjekter har vi valgt å jobbe sammen med entreprenører, arkitekter, byggherrer og konsulenter i tillegg til de tradisjonelle kundene, sier han.

Og legger til at det er ansatt én person med den rette kompetanse for å få innpass i disse segmentene.

- Vi merker selvsagt finanskrisen, og det er varierende aktivitet rundt i landet. Og vi ser også at på store prosjekter er rørleggerne nå mer bevisste, og det blir et visst prispress.

Derimot opplever han at private sluttbrukerne er mer bevisste på kvalitet og gode systemer.

- Det er spennende tider vi er inne i, med finanskrise og en byggebransje som reduserer kostnader fordi antall oppdrag er redusert, sier han.

- Men vi har jo tro på at de ekstra bevilgningene som Enova har fått, vil gjøre at mange velger vannbåren varme, og at dette igjen medfører flere prosjekter. Det samme gjelder tiltakspakken til byggebransjen som vil øke aktiviteten.

- Problemet er at disse prosjektene må planlegges først, og det kan ta både ett og to år før de er klare til å bygges, sier Finn Olaussen.

Uponor AS er et heleiet datterselskap av Uponor OY i Finland, og har hovedkontor i Vestby kommune i Akershus med distriktskontorer i Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø og Grimstad. Uponor har lenge vært Norges ledende leverandør av rørsystemer til vannbåren gulvvarme og tappevannsystem. Produktene distribueres og lagerføres hos rørgrossister over hele landet. Uponor AS, Uponor VVS, i Norge ble etablert i 1990. Prosjektavdelingen består av 6 personer som utarbeider tilbud, beregner og prosjekterer.