– Mellom 110 000-120 000 norske bad er bygget med plater fra Litex de siste årene og dette er et marked med stort potensiale, sier Erik Øyno. Vi tilbyr allerede våtromsmembran til våtrom, og Litex-produktene vil derfor være et produkt som vil styrke vårt sortiment til kundene.

I dag distribueres Litex våtromssystemer til ledende byggevareforretninger og forhandlerere av VVS og flis.

– Over tid vil vi vurdere å øke Litex sitt sortiment til også å inkludere Protans løsninger på våtrom, sier Erik Øyno.

– Denne spennende satsingen fører til at Protan i enda større grad kan fremstå som en  totalleverandør innenfor tak-, radon- og membransystemer. Eksisterende kunder av Litex trenger heller ikke å bekymre seg, de vil selvsagt bli ivaretatt på samme måte som før, avlsutter Erik Øyno i Protan.

Litex AS fortsetter virksomheten under samme navn, men i et nyetablert selskap som eies 100 prosent av Protan AS.

Litex er markedets ledende leverandør av membranplater til bad og våtrom.

Blant Protans produktere er Wet Room G, som er SINTEF Teknisk Godkjenning og er godkjent av FFV.

Protan Wet Room G er en banemembran som produseres under kontrollerte forhold i fabrikk og som skjøtes med varmluft på byggeplass. Rundt gjennomføringer og hjørner brukes prefabrikkerte detaljer. Membranen har en forhåndsdefinert tykkelse, standard 1,5 mm. Produksjonen er underlagt intern og ekstern kvalitetskontroll, oppgir Protan.

Påstrykingsmembran, også kalt smøremembran, er den andre typen våtromsmembran. Den anvendes i flytende form og må bygges opp på byggeplassen ved å smøre på lag for lag. Dette kan være et utfordrende arbeid fordi det krever et tørt, rent og temperert underlag. I tillegg må herde- og tørkespesifikasjonene følges nøye. Prosessen er tidskrevende og resultatet avhenger håndverkerens utførelse. Det er ikke mulig å kontrollere tykkelse og kvalitet for en smøremembran når den er lagt.

Protans hovedkontoret er i Drammen, og har over 700 ansatte i 15 land, med en samlet omsetning på over 1,2 milliarder.

Største forretningsområde er tak og membraner. Selskapet har også spesialisert seg på å skreddersy ventilasjonssystemer til gruver og tunneler. I tillegg produserer de lager- og industrihaller i PVC, flombeskyttelse, oppdrettsløsninger for fisk, oljebager, oljelenser med mer. Disse produktene eksporteres over hele verden. Protan er også en av Nordens største takentreprenører.