Satsingen skjer innenfor eget forretningsområde i Uponor systemet, og med egen ledelse som har hovedkontor ved fabrikken i Fristad utenfor Borås i Sverige. Uponor Infrastruktur er kun lokalisert i Norden inkludert Baltikum landene. Divisjonen har et solid fotfeste i Sverige, Danmark og Finland. Tommy Steinset har hatt ansvaret for avdelingen i Uponor Norge inntil nylig, men han er nå sjef for den nordiske infrastrukturdivisjonen.

Overvannsystemer
- Fokusområdene vil i første rekke være rettet inn mot vei og VA, med spesielt fokus på IQ overvannsystemer innen veiutbyggingsprosjekter. Her ønsker vi å tilby produktkvalitet, fleksibilitet, og ikke minst god totaløkonomi for våre kunder. Det ligger store besparelser i god logistikk, og kort leggetid for å redusere grøftekostnadene. Vi selger gode systemløsninger, ikke bare rør, sier salgssjef og ansvarlig for virksomheten i Norge, Finn Olaussen.

IQ overvannsystem leveres i rørdimensjonene 200 – 2500 mm i diameter, og Uponor har sentrale godkjenninger på alt fra 200-600 mm. Hovedfokuset i år blir å selge inn systemløsningene direkte mot entreprenører, kommuner og konsulenter.

Skal vokse i 2012
- Vi er ikke fornøyd med å være den tredje største aktøren innefor dette segmentet i Norge. Vi er ferske men har nå tenkt å satse hardt og bredt i markedet i 2012. Per nå er det entreprenørene og kommunene vi fokuserer mest på, det er viktig å få produktene våre kjent ute hos sluttbrukerne, sier salgssjefen.

For to år siden hadde man kun to ansatte i denne avdelingen, mens man i dag er 10 totalt i Norge.

- Vi har brukt tid på å sette sammen dette konseptet, og er nå klare for å ta tak i markedet. I tillegg har vi nå har den nødvendige slagkraften med antall mennesker i organisasjonen. Vi er fire selgere, og en ny skal ansettes rimelig fort, poengterer Olaussen.
 - Vi har et produktspekter som er fremtidsrettet med stort fokus på miljøaspektet. Det er viktig å vite hva du graver ned. Materialene vi bruker i våre produkter kan gjennvinnes både ved å males ned og smeltes om til nye produkter , eller ved å bli til energi gjennom forbrenning. Derfor er ikke våre produkter farlige å putte i bakken.

Ta markedsandeler
Salgssjefen poengterer at Uponors IQ rør for overvann er et meget godt alternativ til betongrørene. Totaløkonomien ved å bruke plastrør er mer gunstig en betong. Samtidig har plastrørene minimum 100 års levetid, og en helt annen tetthet. Betongrørene er ikke like tett som plastrørene. Det er her vi skal ta markedsandeler i første omgang.

Været bidrar til optimisme
- Det er ingen tvil om at vi har noen utfordringer foran oss i forhold til klimaet. Derfor vil det kreves gode VA løsninger for å kunne håndtere ekstremværet på en sikker måte i fremtiden. Klimaendringene gir oss derfor muligheter, det er trist på en måte, men slik er det, og det må vi forholde oss til, sier Finn Olaussen avslutningsvis til VVS-forum.

Han tror 2012 kommer til å bli et bra år for Uponor Infrastruktur. Han lover at de skal være svært aktive i markedet i år. Det er jo også avsatt mange milliarder til veiutbygging.

Uponor Infrastruktur er også leverandør av spillvannsystemer, kabelrørsystemer, kulvertsystemer, UVS-systemer for undergrunnsventilasjon og radonsystemer.