Drammen videregående skole
En samlokalisert skole på Marienlyst realiseres til en total kostnad på 250 mill. kr. Bygget er planlagt med egne lokaler for kroppsøving. Byggingen settes i gang i 2009. Skolen er beregnet å stå ferdig i 2011.

Ny videregående skole i Hurum
Ny videregående skole i Hurum er kostnadsberegnet til 225 mill. kr. Fylkesrådmannen legger til grunn tidligere vedtak i fylkestinget. Skolen får byggestart i 2009 og er beregnet ferdig bygget i 2011.

Nytt kjøkken på Åssiden
Hus F på Åssiden videregående skole er under ombygging for å gi tilfredsstillende lokaler til matfag, kokk- og servitørlinja. Bygget skal stå ferdig i 2009 til en total kostnad på 77 mill. kr.

Nytt bygg på Buskerud Gård
Nytt bygg for bygg- og anleggsteknikk realiseres på Rosthaug – avdeling Buskerud. Kostnad 24,5 mill. kr. Det gjør det mulig å flytte virksomheten fra det nedslitte Bonnabygget på Geithus.

Vedlikehold, inneklima og ombygging
Det er satt av betydelige beløp til ombygginger, vedlikehold og forbedring av inneklimaet i diverse skolebygg. Innsatsen økes i forhold til inneværende år.

ElevPC-er og IKT-utstyr
Det er satt av 80 mill. kr i perioden til å videreføre ordningen med bærbar PC for alle elever i videregående skole. 20 mill. kr er satt av til IKT-utstyr i skolene.

Utbyggingen på Ringerike
Fylkestinget har tidligere vedtatt at de videregående skolene skulle samlokaliseres i sentrum. Det samme har Ringerike kommune. Våren 2008 ble det i formannskapet i Ringerike opprettet en lokal, politisk arbeidsgruppe som skulle gi kommunen råd om lokalisering av videregående skole. Innstillingen ventes behandlet i kommunestyret 30. oktober. Så langt tyder behandlingen på at flertallet i kommunen ikke lenger ønsker en samlokalisering i sentrum. Kommunestyrets vedtak foreligger ikke når dette skrives. Fylkesrådmannen må derfor komme tilbake til saken.

Kilde: Buskerud Fylkeskommune